San Diego Comic Con aankondigingen

Vanaf donderdag 21 juli was het de San Diego Comic Con in San Diego, waarbij Marvel dit jaar weer aanwezig was. Vrijdag op zaterdag nacht (nederlandse tijdzone) was het animatie panel aan de beurt met aankondigingen. Hierover ga ik niet helemaal in details, omdat het live action panel wat mij betreft met veel interessantere titels naar buiten is getreden. Animatie is ook niet perse mijn ding.

Iam Groot en X-men ’97

Als ik er kort over moet zijn vind ik de trailer van Iam Groot wel ontzettend geinig en kijk ik ook wel deels uit naar X-men ’97. Dit is een direct vervolg op de animated X-men series uit 1992 waarbij deze keer Magneto de leider zal zijn van de X-men (weer eens wat anders). Het is voor mij te lang geleden waarom Charles Xavier dat niet is, dus dat wordt even terug kijken (alles is te vinden op Disney+).

Iam Groot zal te zien zijn vanaf 10 Augustus dit jaar, en zal een serie zijn met korte afleveringen.

Hieronder zie je de trailer van Iam Groot:

Aankondigingen van het live action panel

En dan het échte werk! Gisteren heb ik voordat het nieuws allemaal naar buiten kwam meteen een podcast opgenomen. Deze is hier te beluisteren!

De laatste afleveringen van Ms Marvel en de film Thor – Love and Thunder moest ik nog bespreken maar in de meest recente podcast kijk ik ook vooruit naar de aankondigingen op SDCC’22, en dan met name mijn verwachtingen. Er waren wel al de zogeheten ‘taglines’ vastgelegd door Marvel met behoorlijk grote titels dus ik had eigenlijk al wat spoilers van te voren gezien (titels waar ik wel ontzettend blij van werd). Deze zijn uiteraard gelekt, dus of het de bedoeling was dat Marvel deze grote titels al aan zou kondigen? Ik heb geen idee! Duidelijk was het voor mij véél meer dan verwacht wat er nu qua aankondigingen vannacht is gepresenteerd.

Ik heb alles op een rij gezet: 

 • Phase 4 is de start van ‘The Multiverse Saga’. Dit is dus de overkoepelende naam van Phase 4, 5 én 6!
 • Phase 4 stopt na ‘Black Panther: Wakanda Forever’ in November dit jaar en hiervan is de eerste trailer verschenen!
 • ‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’ zal Phase 5 aftrappen en zal hoogstwaarschijnlijk eindelijk meer laten zien van Kang.
 • Captain America 4 heeft een titel. ‘Captain America: New World Order’, deze film draait vanaf 3 mei 2024 in de bioscoop.
 • ‘Blade’ draait vanaf 3 november 2023 in de bioscoop, Blade zal gespeeld worden door acteur Mahershala Ali.
 • ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ draait vanaf 5 mei 2023 in de bioscoop. Regisseur James Gunn liet weten dat dit de laatste film zal zijn.
 • ‘Fantastic Four’ zal vanaf 8 november 2024 in de bioscoop te zien zijn. De film zal deel uitmaken van Phase 6 en het is nog onduidelijk wie er gecast is. (Dus ook nog geen nieuws over John Krasinski).
 • ‘Avengers: The Kang Dynasty’ zal vanaf 2 mei 2025 in de bioscoop te zien zijn.
 • ‘Avengers: Secret Wars’ zal vanaf 7 november 2025 in de bioscoop te zien zijn.
 • ‘Thunderbolts’ draait vanaf 26 juli 2024 in de bioscoop.

Uiteraard zijn er ook een aantal Disney+ projecten aangekondigd:

 • Secret Invasion’ moet vanaf de lente van 2023 te streamen zijn.
 • ‘Loki’ seizoen 2 en ‘Echo’ moeten vanaf zomer 2023 te streamen zijn.
 • ‘Ironheart’ moet vanaf najaar 2023 te streamen zijn.
 • ‘Agatha: Coven of Chaos’ moet vanaf winter 2023 te streamen zijn.
 • ‘DareDevil: Born Again’ moet ergens uitkomen in 2024. Charlie Cox zal de rol van Matt Murdock opnieuw spelen en deze serie zal maar liefst uit 18 afleveringen bestaan.

Black Panther 2 – Wakanda Forever: 

De grote vraag is natuurlijk wie volgt T’Challa nu eigenlijk op? De acteur Chadwick Boseman overleed in 2020. Marvel liet al eerder weten dat er geen nieuwe T’Challa komt, maar dat de titel van Black Panther wel doorgegeven kan worden. Kortom geen re-cast dus maar wie neemt nu het stokje over?

In de trailer van Black Panther 2 is het duidelijk te merken dat T’Challa gemist wordt, maar Wakanda krijgt ook te maken met een nieuwe dreiging in de vorm van Namor, waardoor er een oorlog ontstaat tussen Wakanda en Atlantis. Op het einde van de trailer duikt de nieuwe Black Panther op, maar we krijgen uiteraard niet te zien om wie het gaat. We krijgen slechts een enkel shot te zien van het pak en de klauwen. Wie denk jij dat dit zal worden?

Hieronder is de trailer te zien van Wakanda Forever:

She Hulk nieuwe trailer

Het nieuwe Marvel project waar we volgende maand van kunnen genieten is natuurlijk She-Hulk, en er zijn nieuwe beelden naar buiten gekomen, in de vorm van een nieuwe trailer! Let goed op het einde van de trailer want daar zie je…DareDevil! Ik had het in mijn podcast al een keer erover gehad, deze serie speelt deels af in de rechtbank dus het verbaasde mij al niet dat we in deze serie Matt Murdock a.k.a. DareDevil te zien zouden krijgen. Zeker na zijn her-intrede in het MCU afgelopen winter in Spider-Man No Way Home.

She-Hulk is te zien op Disney+ vanaf 17 Augustus.

Hieronder is de trailer te zien van She-Hulk:

Avengers Secret Wars & Avengers Kang Dynasty

Waar ik nog het meeste ‘hyped’ voor ben zijn de nieuwe aankondigingen van maar liefst twee (!) Avengers films in één jaar! Net zoals Avengers Civil War en Endgame zal dit net als in de vorige Saga het plot worden, waar natuurlijk naar Kang (He Who Remains) the conqueror toegewerkt zal worden. Ik verwacht zelf dat we voor het eerst weer iets gaan zien van Kang in de nieuwe Ant-Man film, ‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’  waar Phase 5 mee zal aftrappen. Tenzij we natuurlijk al een teaser krijgen in een post of end credit scène in Black Panther – Wakanda Forever.

De grote afwezigen: de Mutanten (X-Men)?

The Mutants

Als je Ms. Marvel hebt gezien dan weet je dat Ms. Marvel dus geen Inhuman is. Het lijkt erop dat Marvel de Inhumans volledig links laat liggen nadat deze geflopte TV-serie niks is geworden. Toch zagen we onlangs Black Bolt (een Inhuman) in Doctor Strange 2 – The Multiverse of Madness, alhoewel die daar ook weer direct om het leven kwam door Wanda. Was dit slechts een korte cameo om de fans tevreden te stellen? Ms. Marvel is in ieder geval een mutant (dat zie je in de laatste aflevering van Ms. Marvel) waarbij je kort op de achtergrond de tune hoort van de X-men animated series. Na al deze (grote) aankondigingen had ik wel iets verwacht van de X-men. Tevens is er sinds kort een gerucht over een film die de titel ‘The Mutants” heeft. Marvel zou in het geheim werken aan deze nieuwe film. Dit zou een mogelijke voorloper van de X-men kunnen zijn. Zo kunnen ze de mutanten eerst introduceren in het MCU, waarbij later (naar verwachting) een team van superhelden uit ontstaat, de X-men. Aangezien we daar nu niks over hebben gehoord verwacht ik dat we hier in september wel wat van kunnen verwachten tijdens D23.

Een andere optie is dat het toch nog langer op zich laat wachten, en dat Marvel de tijd zal nemen om de mutanten te introduceren. Tot nu toe hebben we er 2 gezien, namelijk een korte cameo in Doctor strange 2 waarin we Charles Xavier zagen (gespeeld door Patrick Steward), en Ms. Marvel dus die een mutant blijkt te zijn.

Missende titels:

Marvel gaat natuurlijk niet alles prijs geven, daar hebben ze zoals eerder gezegd ook nog het D23 evenement voor op 10 sept. om precies te zijn. Wat ik zelf verwacht, en we afgelopen niet hebben gehoord zijn de onderstaande titels:

 • Winter 2024 – Eternals 2
 • Fall 2024 – Deadpool 3
 • Fall 2024 – Young Avengers D+
 • Winter 2025 – Doctor Strange 3
 • Spring 2025 – Spider-Man 4
 • Spring 2025 – Ms Marvel S2
 • Summer 2025 – The Mutants (?)

We gaan het zien..!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Teaser trailer Joker-film met Lady Gaga en Joaquin Phoenix verschenen Na een lange periode van verwachting kunnen fans van Lady Gaga (38) en Joaquin
Op 29 maart heb ik me vrij snel naar de nieuwe Godzilla-film begeven, zonder enige verwachtingen. Ik heb namelijk een ambivalente relatie met dit