flair 03

Over Robn Hood

Robn Hood is dé redder in nood op het gebied van films en series en meer! De podcast is begonnen als Marvel podcast maar inmiddels veel meer dan dat. Bij Robn Hood hebben we het nu over films en serie’s in de breedste zin van het woord. Soms zijn we bij persvoorstellingen van films aanwezig, waar we uiteraard recensies over schrijven. Regelmatig hebben we ook gasten in de podcast en is er inmiddels een hele community opgebouwd van film liefhebbers. Klik in het menu van de site op ‘discord’ om daar lid van te worden!

pexels harry cunningham harrydigital 7383471

Robn Hood

Robn Hood

Robn Hood

Robn Hood is dé redder in nood op het gebied van films en serie’s ! Rob: “Al heel lang wilde ik een eigen podcast beginnen, binnen Nederland zijn er inmiddels al zoveel podcasts dat ik me afvroeg of dit dan nog wel een toegevoegde waarde had. Over heel veel onderwerpen zijn er al zoveel podcasts, dan moet je wel een beetje opvallen of een uniek onderwerp hebben. Ik heb een tijdje nagedacht over een podcast over dancemuziek aangezien ik ook heel lang een eigen internetzender met dance muziek heb gehad. Dat vond ik te algemeen en ook daar heb je al veel podcasts van. En niet alleen dat, maar ook wil je dan toch muziek draaien. Dan krijg je weer met muziekrechten te maken. Ik ben gaan nadenken om de podcast dichter bij mezelf te houden en kwam al snel uit bij mijn interesse voor films en serie’s! Ik ben wat research gaan doen, en eigenlijk waren er amper tot geen podcasts over Marvel. Hier is deze podcast dus ook mee begonnen, met name over Marvel films en serie’s. 

Inmiddels is dit veranderd, er valt nog zoveel te vertellen over andere toffe films en serie’s waardoor ik mezelf nu alleen beperkte tot Marvel. Dit is nu anders, het kan over allerlei films en serie’s gaan! Voorlopig maak ik de podcasts nog alleen, maar zou het absoluut leuk vinden om een gesprekspartner te hebben, een zogeheten co-host (die dient natuurlijk wel de interesse voor films en serie’s te delen anders wordt het lastig). Het leuke van het maken van een podcast is niet alleen dat je alles zelf kan en mag bepalen, mensen luisteren echt naar jou! En al komen er honderden film podcasts in de toekomst bij, iedereen heeft een uniek eigen verhaal te vertellen en doet het weer op zijn eigen manier. Dus eigenlijk maakt het onderwerp ook weer niet zoveel uit, ondanks dat er al podcasts over bestaan. Je luisteraars willen jou en je verhaal horen, vandaar dat podcasters ook veel meer betrokken zijn bij hun publiek dan bijvoorbeeld een radioshow op een landelijk station. Ik krijg ook regelmatig de vraag waarom ik deze podcast ben begonnen over Marvel. Die vraag kan ik makkelijk beantwoorden. Ik ben misschien niet zo’n Marvel ‘comic book lezer’ geweest, maar ben wel opgegroeid met de tekenfilms van de X-men en Spider-man. En hoe tof is het als jaren later je favoriete helden op het grote doek verschijnen, verhalen verfilmd worden en er een heel universum ontstaat? Het leuke is dat de films allemaal met elkaar zijn verbonden, ze zijn ook zeker niet kinderachtig of alleen voor nerds. Als ik het publiek bijvoorbeeld zag bij “Avengers Endgame” dan zie je dat Marvel voor iedereen is, van jong tot oud. Iedereen heeft tegenwoordig wel een Marvel film (of meerdere) gezien. De X-men hebben altijd een speciale plek veroverd in mijn interesse gebied van Marvel. Ik kan niet exact uitleggen waarom eigenlijk. Wellicht omdat ik vooral met deze tekenfilm ben opgegroeid? Het waren ook allemaal verschillende interessante karakters maar toch één team van superhelden bij elkaar. Één ding hebben ze gemeen, het X-gen. Toch moet ik er ook bij vermelden dat ik net zo goed een podcast had kunnen beginnen over Star Wars, want ook Star Wars daar ben ik een enorme fan van!  

Nu ik mijn podcast niet alleen meer op Marvel richt, kan ik dus veel meer (waaronder dus ook Star Wars). Maar dus ook reviews geven over films en andere serie’s waar ik van hou!

Als ik nu mijn eerste podcast terug luister dan denk ik “ok, dit was duidelijk niet mijn beste” maar het was de eerste, en het is juist leuk om te zien, en vooral te horen dat er progressie in zit, en ik mezelf continue naar een hoger level wil tillen. Alleen zo kan de podcast groeien en beter worden, ook dat hoort erbij en maakt het leuk! Als je toch meer wil weten dan daag ik je uit om mijn podcast gewoon te gaan luisteren.

flair 02

About Rob

About Rob

About Rob

Podcast creator & blogger
Naam:
Rob le Blanc
Favoriete films: Interstellar, X-men: Days of Future Past, Dune 2, StarWars: Roque One, La La Land

Rob is “Born in the 80’s, raised in the 90’s” in ’s-Hertogenbosch tussen de bosche bollen. Van kinds af aan is Rob le Blanc (1984) geboeid door tekenfilms van Spider-Man en X-men! En niet alleen dat, ook tekende hij zijn eigen stripverhalen, creëerde grappige karakters en fantasierijke verhalen. Het creatieve zat er dus al vroeg in! Later verruilde Rob het tekenen door een eigen krant (gemaakt met software ‘Creative Writer’ die toen nog op diskettes stond – windows 3.1x en later 95’, wie kent deze windows versies van vroeger nou niet!) Niet alleen dat vond hij interessant, maar ook het maken van radio. Zo begon hij destijds op 538 webstation, en werd op dat platform door de scouts van 538 verkozen tot DJ van de maand. Van een blauwe maandag op de (nogal suffe) lokale omroep tot een aantal jaren een eigen internet zender zoals SunDanceRadio. Het radiovirus kwam niet zomaar uit de lucht vallen want ook op jonge leeftijd liep Rob rond met een fischer price radio met microfoon, dat veranderde later naar een eigen studio op zolder. De gekste shows werden verzonnen, en ook uitzendingen op locatie werden gemaakt (vanuit de efteling en de Megafestatie in de jaarbeurs Utrecht) Op latere leeftijd heeft Rob stage gelopen bij Q-music, en mee gedaan aan de Veronica Radioschool.

De microfoon werd voor een tijdje in de wilgen gehangen tot dit moment! Rob: “Podcasten is bijna hetzelfde als radio maken maar toch ook weer anders. Mensen luisteren juist minder oppervlakkig en zijn écht geboeid door wat je te vertellen hebt. In dit geval komen twee werelden bij elkaar; een soort van ‘radio maken’ maar nu in de vorm van een podcast én mijn interesse voor films en serie’s!”

Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van Groen en Beige Driehoek Achtergronden Motiverend Citaten 3

About Jeroen

About Jeroen

About Jeroen

Blogger
Naam: Jeroen Kok
Favoriete films: La La Land, The Secret Life of Walter Mitty, Begin Again, In The Heights, Weathering With you, The Imitation Game en Schindlers List

Jeroen is 26 jaar oud, en filmfan sinds 2003. Hij houdt van films omdat ze je helemaal onderdompelen voor een paar uurtjes in een compleet andere wereld. Hij schrijft nu blogs voor RobnHood omdat hij het een heerlijke podcast en website vind! 

Voor de rest houdt hij vooral van naar de bioscoop gaan (hoe kan het ook anders), afspreken met vrienden en naar Taylor Swift en andere muziek luisteren. 

IMG_5013

Check out our podcast

Check out our podcast

Check out our podcast

Uiteraard is de RobnHoodCast te beluisteren op de inmiddels welbekende platformen. Abonneer je op mijn podcast via Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts of de RSS feed. Dit kan uiteraard ook op je telefoon door de app te downloaden. Klik op de icoontjes om direct naar je favoriete streamingsdienst te gaan. Meer weten? Check ook deze page!

robn hood mockup half e1643710936986
Group 23046