Trailer: Indiana Jones and the Dial of Destiny

Vijftien jaar na zijn laatste avontuur keert Harrison Ford voor een laatste maal terug als de wereldberoemde archeoloog in Indiana Jones and the Dial of Destiny. Alle Indiana Jones films hebben altijd mijn aandacht gehad. Films die tijdloos zijn, en hoe een avonturenfilm hoort te zijn (in mijn opinie dan). Alleen de vorige film ‘Kingdom of the Crystal Skull’ uit 2008 vond ik iets minder, maar zeker nog steeds een hele leuke vermakelijke film.

Steven Spielberg, George Lucas en Harrison Ford zijn vanaf het begin onlosmakelijk verbonden gebleven aan de franchise. Deze keer lijkt het echter iets anders te lopen als anders. In de films gaat het altijd over de zoektocht van Indiana naar een historisch voorwerp met bepaalde krachten, zoals de Ark of the Covenant uit Raiders of the Lost Ark (1982) of de Holy Grail in Indiana Jones and the Last Crusade (1989). Dit pakte in 2008 (ik schreef er hierboven al over) wat verkeerd uit, en ik denk zelf dat dit te maken had met het concept ‘buitenaards leven’, wat wellicht niet helemaal past bij films als Indiana Jones? Of toch ook weer wel? Hier kan ik denk ik nog wel een keer een hele podcast over maken..!

In datzelfde jaar gaf Lucas nog in een interview aan dat “je niet zomaar dingen kunt gaan verzinnen, zoals een tijdmachine.” Je zou kunnen denken dat met buitenaards leven deze regel verbreekt, maar in de historie zijn er vele vermeldingen van vermoedelijk buitenaards leven bijvoorbeeld bij de egyptenaren.

David Koepp verzorgde het scenario van The Dial of Destiny, waarvan het verhaal de indruk geeft dat er zal worden gezocht naar een voorwerp wat tijdreizen mogelijk zal maken. Wat denk jij? Je ziet het in de trailer die vandaag is uitgekomen, en let dan vooral even op vanaf 00:25 seconden. “A dial that could change the course of history”.

Het lijkt erop dat hiermee het advies van Lucas in de wind wordt geslagen, aangezien er nog geen wetenschap bestaat voor tijdreizen. Sommige fans vrezen voor het plot van de film en de franchise. Zover laat ik het (nog) niet komen en geniet juist enorm van de trailer die hieronder te bekijken is:

Indiana Jones and the Dial of Destiny is vanaf 28 juni te zien in de Nederlandse bioscopen, maar zal aankomende maand al in première gaan op het Cannes Film Festival.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Teaser trailer Joker-film met Lady Gaga en Joaquin Phoenix verschenen Na een lange periode van verwachting kunnen fans van Lady Gaga (38) en Joaquin
Op 29 maart heb ik me vrij snel naar de nieuwe Godzilla-film begeven, zonder enige verwachtingen. Ik heb namelijk een ambivalente relatie met dit