Robn Hood, de redder in nood als je meer wil weten over de kloontechniek en het verraad uit aflevering 3

Dr. Pershing keerde terug in The Mandalorian seizoen 3. In deze aflevering was te zien dat hij werd gemanipuleerd door een New Republic-officier (welke voorheen werkte voor het keizerrijk). Dit is waarom ze dat deed en wat het betekent voor de serie.

dr pershing mandalorians3
(L-R): Dr. Penn Pershing / Amnesty Scientist L52 (Omid Abtahi) and a parole droid (Regina Hermosillo) in Lucasfilm’s THE MANDALORIAN, season three, exclusively on Disney+. ©2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

In The Mandalorian seizoen 3, aflevering 3 “Chapter 19: The Convert” zagen we de terugkeer van Omid Abtahi’s Dr. Penn Pershing, hij werd gemanipuleerd door New Republic Officer Elia Kane (een personage gespeeld door Katy O’Brian). Het plot van seizoen 3 van The Mandalorian bouwt duidelijk voort op de terugkeer van keizerlijke rijk – die de afgelopen twee seizoenen steeds meer in verband kwam te staan- met een steeds grotere samenzwering rond het kloonprogramma van het rijk. Dr. Pershing geloofde erin dat zijn kennis en kunde over het kloon programma een nobel streven zou zijn, en in de de juiste handen enorm veel zou kunnen betekenen voor The New republic. Hij probeerde zijn onderzoek voort te zetten, maar helaas vertrouwde hij de verkeerde persoon.

The Mandalorian seizoen 3 “teasde” op subtiele wijze het verraad van Elia Kane, met herkenbare muziek die ons doen denken aan Palpatine (de keizer) en de Sith. Echter, waarom pleegt Elia Kane dit verraad, en kunnen we daarachter komen? Als je kijkt naar andere Star Wars serie’s bijvoorbeeld ‘The Bad Batch’ die de geschiedenis van de kloonexperimenten van het rijk opzet, kom je nog meer te weten hierover. Als we vervolgens alle puzzelstukjes bij elkaar leggen, dan kan je suggereren waarom Elia Kane Dr. Pershing heeft verraden en wat haar plannen zijn.

Elia Kane

Officier Elia Kane stelde zichzelf voor als een voormalige communicatie medewerker van het keizerrijk. Ze heeft ook het amnestieprogramma van de Nieuwe Republiek voltooid, en net als Dr. Pershing had ze op het schip van Moff Gideon gediend. In The Mandalorian seizoen 3 aflevering 3 zorge ze ervoor dat Dr. Pershing haar vertrouwen kreeg. Nadat ze het vertrouwen van hem had gewonnen, beschuldigde ze hem ervan dat hij toch nog steeds achter het keizerrijk zou staan en daarom lab-spullen wilde verzamelen en zijn onderzoek naar het klonen wilde voortzetten (mogelijk met verkeerde doelen). Dit zorgde ervoor dat hij uiteindelijk werd onderworpen aan een deconditioneringsproces, iets wat ze toepassen bij deelnemers aan het amnestieprogramma die een terugval hebben. Het deconditioneringsproces zorgt ervoor dat je geheugen de herinneringen en traumatische ervaringen van het keizerrijk zal doen vergeten waardoor je je beter voelt. Wat een voor opgezet plan leek te zijn, is dat ze wat langer in de controle kamer bleef zodat ze het proces van de deconditioneringsmachine enorm kon verhogen. Dit zorgde ervoor dat Pershing gek werd. De toespraak van Pershing die we in deze aflevering te zien kregen was een brug die een hint gaf over de terugkeer van Palpatine als een kloon. Hij legt hier immers de technieken uit en wat je er allemaal mee kan doen. Dan is het appeltje-eitje om te weten waarom het ‘The Empire’ (althans wat er nog van over is) hem het zwijgen zou willen opleggen. De kloon techniek mocht namelijk niet verder ontwikkeld worden en bekend worden gemaakt in de handen van The New Republic.

elia kane 6411da24ce691

Een andere mogelijke suggestie kan zijn dat ze Dr. Pershing zijn geheugen wilde herschrijven. Het lijkt op iets wat we al eerder hebben gezien in Star Wars: The Bad Batch seizoen 1, waar de technologie werd gebruikt om de geest van gemuteerde kloon Crosshair te herschrijven. Elia Kane heeft mogelijk de loyaliteit van Dr. Pershing aan The Empire hiermee hersteld.

Werkt Elia Kane voor The Empire, of is zij direct gelinkt aan Palpatine?

In aflevering 3 van S3 van The Mandalorian geeft het niet echt duidelijk aan of Elia Kane voor de Imperial Remnant werkt – of dat ze zelf een directe agent van Palpatine is. De muzikale cue die haar scènes vergezelt en doen denken aan de Sith, kan op het laatste duiden. Palpatine zou het meest te winnen hebben bij Dr. Pershing’s kloononderzoek, dus het zou logisch voor hem zijn om een ​​agent Dr. Pershing’s geest te laten wissen of zijn loyaliteit opnieuw veilig te stellen. Star Wars: The Rise of Skywalker toonde aan dat sommige voormalige imperials zoals Allegiant General Pryde in het geheim voor Palpatine werkten, dus Kane zou een van zijn andere agenten kunnen zijn.

Dr. Pershings Cloning Secrets Is The Mandalorian Season 3

Het is ook mogelijk dat Elia Kane nog steeds voor Moff Gideon werkt, van wie het gerucht gaat dat hij uit gevangenschap van de Nieuwe Republiek is ontsnapt. In dat scenario verdoezelt Moff Gideon zijn eigen experimenten (die al dan niet aansluiten bij die van de keizer). In dat scenario zullen de agents van Moff Gideon ongetwijfeld weer Din Djarin en Grogu gaan achtervolgen, aangezien Grogu duidelijk zo belangrijk was voor zijn plannen. The Imperial Remnant is al weer opgedoken in The Mandalorian seizoen 3 waarbij Bo-Katan’s ‘House Kryze-fort’ werd gebombardeerd. Kortom het rijk is duidelijk nog steeds een kracht waarmee ze rekening moet worden gehouden.

Hoe vind jij ‘The Mandalorian’ seizoen 3 tot nu toe? Laat het weten in de comments!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Onlangs heb ik de familiefilm IF gezien, en in deze recensie deel ik mijn mening over de film. Ik keek enorm uit naar IF,
Binnenkort komt de veelbelovende actiethriller Boy Kills World uit in de bioscoop. Het verhaal speelt zich af in een dystopische toekomst, waar de doofstomme