Ms Marvel geen Inhuman?

We zijn inmiddels bij de derde episode van Ms Marvel waarin we een redelijk beeld kunnen scheppen over de koers van de serie, het personage en het verhaal. Ik moet zeggen zoals ik ook in de post op instagram heb gepost dat ik de serie leuker vind (tot nu toe) dan ik in eerste instantie had verwacht. Ondanks dat ik niet tot de doelgroep behoor (met mijn 38 jaar), vind ik het verassend leuk! De serie is luchtig, soms komisch, en kijkt lekker weg! Ook wel eens lekker na de snelle pacing en horror achtige elementen in Doctor Strange 2. Daarnaast bevat de serie genoeg verwijzingen naar andere MCU personages en films. Denk bijvoorbeeld aan Erik Selvig die wordt genoemd door Bruno (de beste vriend van Kamala Khan) als hij het heeft over multidemensionaal reizen. Erik Selvig is een personage gespeeld door Stellan Skarsgård en komt in films voor zoals Thor, The Avengers, Thor: The Dark World en Avengers: Age of Ultron als een astrofysicus die betrokken raakt bij de Asgardiaanse Thor en de overheidsorganisatie S.H.I.E.L.D.

ms marvel kamal khan mcu

Zoals ik in mijn insta post vermeldde was episode 1 van deze serie een leuke introductie, vond ik episode 2 wat trager maar gaf wel meer inkijk in de familie van Kamala, en wat meer achtergrond informatie over haar zelf. Wel zo prettig als we kennis maken met een nieuw personage binnen het MCU, zeker omdat al bekend is dat we in de toekomst meer van Ms Marvel (Kamala Khan) gaan zien bijvoorbeeld in de film “The Marvels”.

Onlangs is episode 3 verschenen, en wat mij betreft de beste aflevering tot nu toe. De spanning bouwt meer op, en de aflevering zit vol nieuwe informatie maar roept ook weer meer vragen op wat het geheimzinnig en boeiend maakt. Het is leuk om een nieuwe cultuur te zien binnen het MCU wat ook een een leuke manier en luchtige manier wordt gebracht, juist de geheimzinnige elementen in de serie sluiten hier mooi op aan. Heb je episode 3 nog niet bekeken, lees dan niet verder want er kunnen spoilers worden benoemd.

clan destine

In aflevering drie maakten we kennis met de ClanDestines, oftewel de Djinn. Ik had er zelf weleens van gehoord van de term Djinn, maar heb het toch nog even voor de zekerheid opgezocht: “Djinns worden omschreven als onzichtbare wezens, die zich bij tijd en wijle in de vorm van een mens of een dier kunnen manifesteren. Het zijn dus als het ware boze geesten of mystische wezens die vaak voorkomen in verhalen binnen de islamitische samenleving“. Of dit de Djinns uit Ms Marvel de ‘villains’ zijn valt nog te betwijfelen. De Djinns binnen deze serie worden ook wel de ClanDestines genoemd. Marvel heeft de ClanDestines schijnbaar behoorlijk aangepast in deze serie vergeleken met de comics.

De achtergrond van de Clandestines is schijnbaar ook veranderd in de serie, ik kende ze zelf niet maar er zit een heel verhaal achter hoe ze zijn ontstaan in de comics, daar ga ik nu niet helemaal op in omdat het geen toegevoegde waarde bied voor de serie. Ze zijn immers toch anders in de serie dan in de comics. Wat ik uit de serie kon halen is dat ze meer zoals de Eternals zijn of een god zoals Thor. Hun doel in de serie is om terug te keren naar huis, de Noor dimensie. Aangezien Bruno het al had over multidimensionaal gaan sluit dit aan op de rest binnen fase 4 van het MCU waarbij we het multiverse betreden. We blikken in de serie in aflevering 3 ook terug naar het jaartal 1942 tijdens het Brits bezet India waarin de Clandestines de armband vinden die Ms Marvel in de huidige tijd heeft en haar krachten gaf. Dit geeft duidelijk aan (wat ze later ook zelf vertellen aan Kamala Khan) dat ze al lang bestaan en dus behoorlijk oud zijn. Iets wat niet onbekend is, aangezien dit ook zo al was bij de Eternals.

Wat ik wel wist is dat Ms Marvel eigenlijk een Inhuman is in de comics, en had verwacht dat dit ook zo zou zijn in de serie. Dit is dus aangepast en ze is in de serie dus een lid van de Clan Destine. Ik kan al raden waarom dit is gedaan want Marvel wil de geflopte tv serie Inhumans natuurlijk snel doen vergeten. Aan de andere kant is dit ook opmerkelijk, want in Doctor Strange 2 brachten ze juist een InHuman terug. Black Bolt werd weer geïntroduceerd binnen het MCU maar kwam ook weer direct om het leven door Scarlett Witch. Fans waren overigens wel te spreken over deze vertoning van Black Bolt, wederom gespeeld door Anson Mount.

ms marvel powers

Dit is niet de enige aanpassing want ook haar krachten zijn aangepast vergeleken met hoe ze in de comics zijn. In de serie heeft Ms Marvel kosmische krachten terwijl ze in de comics haar ledematen kan uitstrekken en vergroten om zo rake klappen uit te delen. We zien dit overigens dit overigens ook in de serie,  maar dan nét op een andere manier. Wat mij betreft zijn deze aanpassingen prima, maar helaas is de serie op IMDB ‘gereview-bombed’ met het het cijfer 1 door “fans” die het hier niet mee eens waren (zijn dit serieus echte fans?).

Aangezien de achtergrond van de Clandestines te veranderen en ze kosmische krachten te geven ligt wat mij betreft alles meer op 1 lijn. Daarnaast past het meer bij de cultuur waarin deze serie zich afspeelt en de roots van Ms Marvel, oftewel de pakistaans-islamitische cultuur waar de Djinns natuurlijk perfect bij passen.

Wat mij betreft is de serie tot nu toe geslaagd. Waar ik nog wel benieuwd naar ben is wie nu de echte ‘villain’ is in deze serie. Wat is de rol van de Clandestines? Ze komen van een andere planeet en zijn daar verbannen, ze hebben de hulp nodig van Ms Marvel om terug te keren naar huis, maar erg vriendelijk lijken ze niet te zijn. Waarom zijn ze verbannen? hadden ze op die andere planeet ook snode plannen en willen ze Ms Marvel daarvoor gebruiken? En wie zijn de Department of Damage controls agents en wat willen zij? Genoeg vragen dus nog waar we uiteraard nog antwoord op zullen krijgen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Onlangs heb ik de familiefilm IF gezien, en in deze recensie deel ik mijn mening over de film. Ik keek enorm uit naar IF,
Binnenkort komt de veelbelovende actiethriller Boy Kills World uit in de bioscoop. Het verhaal speelt zich af in een dystopische toekomst, waar de doofstomme