Wat we tot nu toe weten over Doctor Strange 2

Inmiddels hebben we de nodige geruchten en de trailers van de tweede Doctor Strange film voorbij zien komen op het internet, daarom vond ik het tijd om een artikel te schrijven over deze belangrijke ‘grote’ MCU productie na Spider-Man No Way Home. Met Doctor Strange – In the multiverse of madness duiken we dieper in de multiverse en dat kan interessante wendingen voor het MCU geven, zeker met het oog op de toekomst nu de rechten van heel veel personages weer bij Marvel studio’s (van Disney) liggen. De film gaat overigens ook een speeltijd krijgen van 148 minuten, oftewel 2 uur en 28 minuten. Iets wat we steeds vaker zien bij grote hollywood producties. Vaak heeft dit te maken met vervolg delen die al worden gepland en het introduceren van nieuwe personages. Bij deze film zal dat niet anders zijn, sterker nog er zijn geruchten dat er een hoop staat te gebeuren.

Lees niet verder voor eventuele spoilers!

The Multiverse of Madness zal de introductie van de X-men teweeg brengen, althans in ieder geval een prominent personage van de X-men, namelijk Professor X himself! We hadden natuurlijk de X-men films van een aantal jaar geleden maar deze waren geproduceerd door Fox voor Marvel en behoren dus niet tot het MCU. Nu lijkt daar verandering in te komen. De recente trailer voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness gaf prijs dat we Charles Xavier alias Professor X in de film te zien krijgen, maar de vraag is of ook de ‘jongere versie’ van Professor X nog terug gaan zien. Deze werd destijds gespeeld door James McAvoy. Op social media gaf hij zelf antwoord, kort en bondig “No!”. Nu zijn er al vaker suggesties gedaan waarop acteurs zelf zeiden dat ze niet in de film waren te zien, of geruchten niet klopten. Denk maar aan Andrew Garfield over zijn rol in Spider-Man No Way Home. Maandenlang gaf hij aan niet mee te hebben gewerkt aan No Way Home, en dat er niet drie Spider-Mans te zien zouden zijn. Het tegendeel bleek waar tot geluk van heel veel fans (inclusief mezelf natuurlijk)!

Voor mij was Patrick Stewart in ieder geval de beste acteur voor de rol van Professor X, alhoewel James McAvoy het ook absoluut niet slecht deed. Toch denk ik niet dat James McAvoy de rol niet meer zal vertolken in de toekomst. Patrick Stewart is weliswaar met zijn charismatische uitstraling misschien het meest geschikt, maar is natuurlijk ook een dagje ouder. Steward zal niet nog jaren lang de rol voor zijn rekening nemen (verwacht ik zelf gezien zijn leeftijd). Hetzelfde gebeurde met Hugh Jackman als Wolverine. Hij vond zichzelf te oud worden voor zijn rol als Wolverine, en stopte ermee na zijn laatste – goed ontvangen film – Logan. Een logische keuze zou dan McAvoy zijn voor Prof. X in de toekomst. Tevens kunnen ze nog steeds werken met een jongere en oudere Professor X en na de serie loki verschillende variants.

In Wandavision zagen we de versie van Quicksilver gespeeld door Evan Peters uit het Fox Marvel universum terug, terwijl we eerder een andere acteur in de Avengers film zagen die Piëtro Maximoff a.k.a. Quicksilver vertolkte. Aangezien we in de serie Loki zagen dat er ook nog eens verschillende ‘variants’ (lees: varianten) van personages kunnen bestaan en we het multiverse hebben, kan de filmstudio alle kanten op. We gaan hoe dan ook Quicksilver gespeeld door Evan Peters nog vaker terug zien. Dat zijn dan al twee X-men personages die het MCU betreden, en met de serie Secret Invasion gaan dat er waarschijnlijk nog meer worden (als de geruchten kloppen). Totdat we straks alle mutanten van the X-men in het MCU hebben.

Terug naar Doctor Strange 2, want er waren nog meer geruchten. Op verschillende socials en websites heb ik kunnen lezen dat een mogelijke terugkeer van Wolverine in deze film zou kunnen plaatsvinden, en er zijn geruchten dat een mogelijke opwachting van Deadpool naar het MCU in Doctor Strange 2 aan de orde zou zijn. Op de website Inverse.com zeggen ze daarover het volgende: “Het gerucht gaat al lang dat Patrick Stewart’s Professor X zijn intrede zal maken, en dat gerucht werd bevestigd in de tweede Multiverse of Madness-trailer. Nu suggereert een nieuw Marvel-lek dat Professor X misschien niet het enige X-Men-personage is dat dit jaar in het Doctor Strange-vervolg verschijnt. Joseph Deckelmeier van The Illuminanerdi (Twitter) zorgde onlangs voor commotie onder de fans toen hij tweette dat niemand minder dan Wolverine zal verschijnen in The Multiverse of Madness. Hoewel Patrick Stewart terugkeert als Professor X, merkte de Marvel-leaker op dat de versie van Wolverine niet zal worden gespeeld door Hugh Jackman.

Er zouden nog heel wat verschillende cameo’s voorkomen die we nog niet gezien hebben. Of ik dit zelf allemaal geloof weet ik niet. Wolverine zou kunnen, maar alle personages die nu gesuggereerd worden zijn er wel echt heel veel. Daarbij hoop ik niet dat de film té vol zal worden ondanks de lange speelduur. Eventuele mogelijkheden zijn er natuurlijk nog wel in de after credit scene’s. Mogelijk dat Ryan Reynolds als Deadpool op die manier zijn bioscoopdebuut in het Marvel Cinematic Universe maakt in de film.

Daarnaast zal Doctor Strange 2 enger en intenser worden dan alle andere Marvel films, de film heeft ook een PG-13-rating in de Verenigde Staten gekregen. Onder de fans wordt er ook druk gespeculeerd wie nu de echte ‘vijand’ is in de film. Eerst werd er vanuit gegaan dat het Wanda zou zijn, aangezien zij ook niet altijd de beste bedoelingen had in de serie WandaVision (ze hield heel Small Town in haar greep). Wanda zag er in de trailer ook aardig ‘dark’ uit op sommige momenten. Of is het toch Doctor Strange zelf die geconfronteerd zal worden met zichzelf? Er zijn zelfs geruchten dat Strange de ‘slechte kant’ op zou gaan. Dat zou voor het eerst zijn dat een Marvel held uiteindelijk een Marvel bad guy zou worden. Ik ben in ieder geval ontzettend benieuwd naar deze film! Vanaf 4 mei in de bioscoop, en tickets zijn al verkrijgbaar! Heb jij ze al gekocht?

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Op 3 juli mocht ik, Jeroen, naar de persvoorstelling van de nieuwe horror-thriller Longlegs. Ik keek uit naar deze film, omdat ik altijd wel
Op maandag 1 juli had ik, Jeroen, de kans om de persvoorstelling van de nieuwe mystery horror/thriller MaxXxine bij te wonen. Hoewel ik de