Thor: Love and Thunder

Doctor Strange in the Multiverse of Madness gaat vanaf deze week draaien in de Nederlandse bioscopen en is natuurlijk al een tijdje een veelbesproken film. Niet zo gek ook natuurlijk want hierin breekt het multiverse open wat de toekomst voor het MCU voor altijd zal veranderen. Deze tweede Doctor Strange film is tevens een veel besproken veel mede dankzij de cameo’s waaronder de introductie van de Illuminati die hun Marvel-debuut maken.

Als je de vele trailers en tv-spots die al voorbij zijn gekomen komen hebt gezien, dan kan niemand eronderuit dat deze MCU-film ons heel wat spektakel zal brengen.

Wat ook een spektakel zal zijn is de volgende film in de Marvel reeks die alweer is aangekondigd. Slechts enkele maanden later komt Thor: Love and Thunder uit. Een film waar de fans ook zeker naar uitkijken na het zien van de trailer en de onlangs verschenen film posters!

Love and Thunder is volgens de geruchten geïnspireerd of enigszins gebaseerd op een reeks Thor comics geschreven door Jason Aaron. Hierin zien we dat Jane Foster de mantel van Thor overneemt wanneer de originele Thor het vermogen verliest om zijn hamer op te tillen. In de comic vecht Foster ook tegen kanker en de geruchten dat dit ook in de film voorkomt zijn er zeer zeker. Terwijl Thor afwezig is, zal Jane Foster Asgard beschermen terwijl ze ook met haar ziekte te dealen heeft. Dit maakt haar ‘waardig’ om Mjölnir te mogen dragen.

In de nieuwe poster houdt Jane de bekende magische hamer omhoog en de bliksem oproept. Ze draagt haar eigen versie van het harnas.

thor janefoster love and thunder

De poster waarop Jane Foster te zien is, is een directe link naar de poster waarbij Chris Hemsworth te zien is. Zijn poster bevat de tagline “The One And Only.” De nieuwe poster toont Jane als Mighty Thor, maar deze bevat dan weer de tekst “The One Is Not The Only.”

Dit was de eerder verschenen poster:

thor love and thunder

Er zijn ook veel geruchten over de films en de personages die terugkeren of geïntroduceerd worden.

Het eerste gerucht, of inmiddels eigenlijk al min of meer bevestigd is dat Korg terugkeert. Dit is ook niet echt een verassing, regisseur Taika Waititi komt immers ook terug en hij sprak het personage ook in. Onder het publiek was Korg erg geliefd vanwege de droge humor en zal in de nieuwe film een grotere rol krijgen waar de meeste fans geen problemen mee hebben.

Voor diegene die hem nog niet kennen. Korg is een rotsmonster dat Thor ontmoet op Sakaar. De stenen reus lijkt wat intimiderend, maar is dat eigenlijk totaal niet. Korg helpt Thor en Hulk te ontsnappen en gaat vervolgens mee met Thor en komt ook in de laatste Avengers-film voor.

Beta Ray Bill maakt zijn opwachting
Beta Ray Bill is een fictieve buitenaardse superheld uit de strips van Marvel Comics. Hij werd bedacht door Walt Simonson als rivaal en later vriend van Thor. Beta is een van de weinigen die Thors donderhamer Mjölnir kan hanteren. Al sinds 2010 wachten fans op de dag waarop Beta Ray Bill geïntroduceerd wordt in het MCU

Gorr the God Butcher
Het laatste gerucht gaat over Christian Bale, de acteur die de meeste wel kennen als Batman in de Christopher Nolan-trilogie (Batman Begins, The Dark Knight, The Dark Knight Rises). De acteur speelt een belangrijke rol in Thor Love and Thunder. Bale speelt Gorr the God Butcher, de schurk in Thor Love and Thunder. In de comics leeft Gorr op een planeet waar zijn soort gelooft dat Goden over hen waken. Als zijn familie dood gaan, denkt Gorr dat de Goden niet bestaan en wordt hij verbannen. Als Gorr erachter komt dat de Goden wel bestaan en dat zij Gorrs familie niet hielpen, zweert hij dat hij alle Goden zal doden. Hij weet vervolgens de All-Black te bemachtigen, het krachtige Necrosword. Thor gaat op onderzoek uit en komt uiteindelijk tegenover Gorr te staan. Of dit ook op deze manier verfilmd zal worden is nog maar de vraag. Het MCU heeft ons vaker verrast, dus we wachten het af!

Thor: Love and Thunder komt dus uit om precies te zijn op 8 juli 2022. In de tussentijd kunnen we dus nog genieten van Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Onlangs heb ik de familiefilm IF gezien, en in deze recensie deel ik mijn mening over de film. Ik keek enorm uit naar IF,
Binnenkort komt de veelbelovende actiethriller Boy Kills World uit in de bioscoop. Het verhaal speelt zich af in een dystopische toekomst, waar de doofstomme