Disney plus series ‘coming soon’ waaronder Loki seizoen 2

Disney+ heeft de releasedatum van Loki seizoen 2 aangepast van “Zomer 2023” naar “Coming Soon”, en ook andere geplande serie’s moeten eraan geloven en staan op “Coming soon”.

loki seizoen2 1

De update zorgt voor onzekerheid over de geplande releasedatum van het tweede seizoen, die voor het eerst werd aangekondigd tijdens de onthulling van Phase 5 op Comic-Con 2022. Deze wijziging zorgt er ook voor dat alle andere aankomende Disney+-series  verschuiven qua release datum, en ook deze serie’s zijn gewijzigd naar de status “Coming Soon”. Dit lijkt de huidige planning van D+ releases flink te vertragen of in de war te gooien voor serie’s als Secret Invasion, What If…? Seizoen 2, Echo, X-Men ’97, Ironheart, Agatha: Coven of Chaos, Daredevil: Born Again en Spider-Man: Freshman Year.

Secret Invasion heeft tot nu toe als enige serie van de aankomende Disney+-series van het MCU een trailer. Daarmee is de verwachting dat Secret Invasion nog steeds de volgende in de rij van serie première’s zal zijn. Helemaal zeker of de volgorde van de projecten gaat veranderen qua chronologie van release is het niet. Destijds heeft Disney+ de volgende drie MCU-releases aangekondigd in deze volgorde: Secret Invasion, What If…? Seizoen 2 en Loki Seizoen 2. Ik verwacht dat dit zo blijft, en qua volgorde er niks zal veranderen.

What If seizoen 2

Details What If..? na uitstel van de serie waaronder een nieuwe held!

Opvallend na uitstel van releasedate van seizoen 2 van What If…? is dat dit slechts enkele dagen hiervoor Marvel Studios de eerste details voor één van de negen afleveringen aankondigde. En dat was niet alles, ook de introductie van een historische nieuwe Indiaanse superheld, genaamd Kahori kwam daarmee naar buiten. Het tweede seizoen van Marvel’s What If…? begint namelijk al aardig vorm te krijgen. Over deze aflevering met de nieuwe held zijn al wat details naar buiten gekomen.

Let op, spoilers: 
In een alternatief universum landt de Tesseract, de blauwe kubus uit Captain America: The First Avenger, in het gebied van zes stammen van oorspronkelijke Amerikanen. De aflevering zou plaats vinden vóór de Spaanse en Britse kolonisatie van het land. Kahori, een jonge vrouw van de Mohawk stam, vindt dankzij de Tesseract een weg naar de sterren en naar zichzelf en haar kracht. Wie Kahori is weet nog niemand. Wel wordt er genoeg gespeculeerd.

kahhori standingpose co3 v002

Fans van What If…? zullen helaas nog lang moeten wachten vanwege de uitgestelde release. Het tweede seizoen is dus ook uitgesteld, en zal nu in 2024 pas verschijnen. Maar wanneer precies is nu dus nog niet bekend.

Loki seizoen 2 ‘Coming Soon’, waarschijnlijk nu in de herfst?
De productie van Loki begon afgelopen juni en eindigde in oktober 2022, de opnames zijn dus wel al afgerond. Het tweede seizoen had eerst de release gepland voor de zomer van 2023. De zomer zal nu niet meer gebeuren, maar ik verwacht zelf dat we nog wel dit jaar (2023), kunnen gaan genieten van zowel Loki als Secret Invasion. Omdat Disney + Loki seizoen 2 nu vermeldt als “Coming Soon” in plaats van “Summer 2023”, kan het bijvoorbeeld betekenen dat Marvel Studios de serie zal releasen meer richting de herfst. Al eerder werd bekend dat Marvel op de rem trapt omdat het al een tijdje bergafwaarts gaat. Dit zagen we vooral in Phase 4 met films en serie’s die behoorlijk wisselend werden ontvangen. Phase 5 moest aftrappen met een spectaculaire start, Ant-Man Quantumania en de introductie van Kang (de nieuwe Thanos) moesten fans weer tevreden stellen. Helaas bleek dit ook tegen te vallen en was het de slechtst scorende Marvel film tot nu toe, niet helemaal wat Marvel, maar ook de fans dus hadden verwacht. Het uitstellen van releases komt dus voor mij ook niet helemaal als verrassing.

Een andere mogelijke reden waarom de D+ shows zijn aangepast qua release heeft waarschijnlijk als oorzaak dat ze meer tijd willen steken in het VFX werk. Veel recente releases van Marvel Studios zijn door het publiek afgekraakt vanwege slordige CGI. Dit had alles te maken met een enorme werkdruk, maar ook teveel tijdsdruk omdat ze in relatief weinig tijd teveel projecten moesten afronden. Marvel heeft hier nu hopelijk van geleerd, en de productie molen zal worden terug geschroefd. Het bleek ook dat het vreselijk was voor werknemers om voor de studio te werken vanwege enorme tijdsdruk en een slechte werksfeer.

Ik hoop zelf dat de kwaliteit omhoog zal gaan, dat nu ze meer tijd nemen voor films en tv serie’s, de laatste tijd werd ik als Marvel fan toch wel behoorlijk teleurgesteld. Op Black Panther 2 – Wakanda Forever na dan. Er mag wat mij betreft meer tijd worden gestoken in het script, de kwaliteit en VFX.

Dan nog even terug naar Loki seizoen 2, ook hierbij denk ik dat het goed is dat deze is uitgesteld. Wellicht vinden er nog verfijningen plaats, of verbeteren ze de VFX. Loki seizoen 1 is natuurlijk nog steeds te streamen. Daarbij is Loki is tot nu toe 1 van de serie’s van Marvel die enorm goed werd ontvangen, en is tevens één van mijn favoriete characters. Ondanks dat we nog even moeten wachten tot de release, en dit nu nog langer duurt ben ik blij te horen dat Marvel nu hopelijk kritischer zal zijn op wat ze uitbrengen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Op 12 juni mocht ik, Jeroen, naar de persvoorstelling van Inside Out 2. Ik keek enorm uit naar deze film, aangezien ik een groot
Op 30 mei mocht ik, Jeroen, naar de persvoorstelling van Kinds of Kindness. Ik keek enorm uit naar deze film. Hoewel ik slechts drie