Wat weten we over Transformers Rise of the Beasts

Voor het gevoel lijkt het nog niet zo lang geleden dat we voor het laatst een Transformers-film op het grote scherm hadden, de blockbuster-franchise gaat weer verder na Bumblebee uit 2018. De vraag is echter waar de nieuwe film over gaat, en wat is in godsnaam die gigantische gorilla-robot met de stem van Ron Perlman?

Transformers: Rise of the Beasts is het zevende deel in de serie live-actiefilms die voor het eerst werd gelanceerd met de door Michael Bay geregisseerde reeks. De eerste trailer van deze nieuwe film kwam begin december uit en onthulde een nieuw soort Transformer robots – inclusief de gorilla en een avontuur dat bedoeld is als een vervolg op Bumblebee.

Als je de tekenfilms op uit de jaren negentig niet hebt gevolgd, heb je waarschijnlijk veel vragen. Wij hebben antwoorden.

Waar gaat Transformers: Rise of the Beasts over?

Transformers: Rise of the Beasts speelt zich af in het jaar 1994, een paar jaar na de periode van Bumblebee in 1987 en vóór de Bay-backed-films. Regisseur Steven Caple Jr. en producer Lorenzo di Bonaventura namen in juni 2021 deel aan een panel om de eerste details van de film te onthullen. Ze bevestigden dat Optimus Prime nog steeds de hoofdpersoon is.

“Hij is nieuw op aarde. Hij heeft geen band met de aarde zoals toen we hem ontmoetten in de Bay-films en in de animatieserie, waar hij al een beschermer van de aarde is”, zei Di Bonaventura. “In deze film wordt uitgelegd waarom hij een link heeft met de mensheid en waarom hij een link heeft met de aarde, en dat is emotioneel.”

Rise of the Beasts zal nog steeds de Autobots hebben, zoals Bumblebee, en hun primaire tegenstanders, de Decepticons. Maar we zullen ook de Maximals, de Predacons en de Terrorcons ontmoeten als er een oorlog tussen hen uitbreekt.

Een slechterik met de naam Scourge is de leider van de Terrorcons, en hij verzamelt graag Autobots en Maximals en gebruikt ze als trofeeën. “Een van de coole kenmerken die Steven bedacht, is dat Scourge in feite de insignes van de robots die hij heeft gedood weghaalt en ze op hem samensmelt, dus hij is als een levend gedenkteken voor de ravage die hij heeft aangericht,” merkte Di Bonaventura op. “Ik wil in deze meer spanning en mensen uit hun stoel laten springen”, voegde Caple eraan toe.

rise of the beasts

Maximals? Predacons? Terrorcons? 

Laten we beginnen met Maximals, oftewel wat de gigantische robo-gorilla is. De Maximals werden oorspronkelijk afgebeeld als afstammelingen van de Autobots die net als hun voorouders verschillende vormen konden aannemen. Deze oorsprong kan worden aangepast voor de film. In tegenstelling tot de Autobots, die gewoonlijk de gelijkenis aannemen van auto’s, jets en soortgelijke voertuigen, nemen de Maximals dierlijke vormen aan. Volgens Caple zijn het “prehistorische dieren die door tijd en ruimte reizen en op aarde aankomen”.

Optimus Primal is de leider van de Maximals. Zijn dierlijke vorm is een gorilla. “Hij is het kloppende hart van de Maximals,” legde Caple uit. “Als je kijkt naar wat Prime is voor de Autobots, is hij dat voor de Maximals. Hij is ouder van opzet, maar heeft een wijsheid die verder gaat dan wij.” De trailer van Rise of the Beasts onthulde nog een paar Maximals. Er is Cheetor, die in een gigantische robo-cheetah kan veranderen.

Er is ook Rhinox, die natuurlijk in een neushoorn kan veranderen. “Rhinox is de spierbundel van de groep en het brein van de Maximals,” zei Caple. “Dit personage wil gewoon dingen rammen. Hij wil alles rammen,” voegde Di Bonaventura er op een serieuze toon aan toe. “Hij zal altijd degene zijn die zegt: ‘Kan ik het nu doen? Kan ik ze nu rammen?”

Airazor, die kan veranderen in een gigantische valk, is een andere Maximal die is bevestigd voor de film. “Ze is erg zorgzaam, maar test haar niet,” waarschuwde Caple. “Onder haar mooie ontwerp is ze nog steeds een beest.”

De aartsvijanden van de Maximals zijn de Predacons, vergelijkbaar met de strijd tussen de Autobots en de Decepticons. Caple zei dat de Predacons meer reptielachtig van aard zijn wanneer ze verschijnen in Rise of the Beasts. “Ze zijn hier en daar geweest, maar we hebben nooit de kans gekregen om ons echt op hun stam te concentreren, dus daar gaan we meer op in”, zei hij.

“In zekere zin heb je de natuurlijke vijanden van de Predacons en de Beasts, en dan heb je de Terrorcons en de Autobots die tegenover elkaar staan”, legde Di Bonaventura uit. “We kunnen iedereen het tegen elkaar laten opnemen, dus het wordt een grote finale en een epische Transformers-ervaring.”

Is dit verhaal ook ergens op gebaseerd?

Van de tv-shows van Fox Kids op zaterdagochtend in de jaren negentig, dezelfde thuisbasis voor shows als Power Rangers en Bobby’s World, kwam deze Transformers-serie, de eerste van de franchise met computergegenereerde animatie. Beast Wars was het die ons in de eerste plaats de Maximals en de Predacons opleverde.

Beast Wars speelde zich honderden jaren in de toekomst af na de eerdere Transformers. De Maximals en Predacons waren afstammelingen van de Autobots en Decepticons. Kleine teams van beide kanten maakten een noodlanding op een onbekende planeet en ze moesten een manier vinden om naar huis terug te keren terwijl ze ook met elkaar in oorlog waren.

Er waren allerlei Maximal-personages zoals Tigatron (tijger), Rattrap (rat) en Blackarachnia (zwarte spin), en Predacons zoals Scorponok (schorpioen), Tarantulas (tarantula) en Waspinator (wesp).

rise of the beasts poster

Wie zitten er in de film?

Peter Cullen, die lang Optimus Prime heeft ingesproken in de films en in geanimeerde Transformers-titels, is terug als stem voor het personage in Rise of the Beasts.

Saturday Night Live-veteraan en celebrity-dater Pete Davidson vertolkt Mirage, een Autobot die in een Porsche 911 kan veranderen. Caple noemde Mirage “de rebel in de groep” en “meer een outlaw” die “een beetje problemen zal veroorzaken met Optimus Prime en de rest van het team.” Di Bonaventura beschreef hem als “anti-autoriteit”.

Liza Koshy vertolkt de stem van de belangrijkste vrouwelijke autobot, Arcee, die kan veranderen in een Ducati 916-motorfiets. Caple zei: “Ze is super stoer en fel. Ze is een loyale soldaat van Prime en soms de stem van de redelijkheid.” Verder hebben we bij de Autobots Cristo Fernández als Wheeljack en John DiMaggio als Stratosphere en Transit.

Voor Team Maximal vertolkt Perlman Optimus Primal, David Sobolov vertolkt Rhinox en Michelle Yeoh vertolkt Airazor.

Nu komen de schurken. Game of Thrones-acteur Peter Dinklage vertolkt Scourge. Zijn Terrorcons omvatten Pose Golden Globe-winnaar Michaela Jae Rodriguez als Nightbird, Scourge’s rechterhand en Sobolov opnieuw als Battletrap, die kan veranderen in een sleepwagen.

nthony Ramos en Judas and the Black Messiah’s Dominique Fishback spelen geen autobots of andere Transformers maar zijn gewoon menselijke personages (ja ook die hebben we nog). Ramos speelt Noah Diaz, een ex-militair uit Brooklyn in New York City. Fishback speelt Elena Wallace, een artefact-onderzoeker die in een museum werkt. Tobe Nwigwe is ook gecast in de rol van Reek.

Transformers: Rise of the Beasts zal 9 juni 2023 te zien zijn in de bioscoop.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Op 12 juni mocht ik, Jeroen, naar de persvoorstelling van Inside Out 2. Ik keek enorm uit naar deze film, aangezien ik een groot
Op 30 mei mocht ik, Jeroen, naar de persvoorstelling van Kinds of Kindness. Ik keek enorm uit naar deze film. Hoewel ik slechts drie