Star Wars marathon impressie

Star Wars

Goedendag allemaal, ik ben Jeroen Kok, een fervent liefhebber van films en trotse houder van een Pathe Unlimited Gold-pas. Met enthousiasme deel ik mijn ervaring van de Star Wars marathon die plaatsvond op vrijdag 3 mei in Pathe Amsterdam Noord.

Op deze bijzondere dag vierden Pathe en Kinepolis de 25e verjaardag van Episode 1: The Phantom Menace met een epische Star Wars marathon. De bioscoop was prachtig versierd, waardoor we meteen werden ondergedompeld in de unieke sfeer van de films.

Star Wars Episode 4

Na een warm welkom van de manager van Amsterdam Noord, startten we om 10.30 uur met Episode 4: A New Hope. Ondanks dat deze film uit 1977 stamt, blijft het een ware klassieker, zij het met enkele duidelijk zichtbare tekenen van verouderde CGI op bepaalde momenten.

Star Wars Episode 5

Na deze film genoten we van een lunchpauze van ongeveer een uur, waarna we ons avontuur voortzetten met Episode 5: The Empire Strikes Back. Eigenlijk is elke scène uit deze film iconisch, maar bovenal is het een spectaculair en meeslepend sci-fi avontuur.

Star Wars Episode 6

Na een korte pauze van 20 minuten vervolgden we onze reis met de afsluiter van de originele trilogie, Episode 6: Return of the Jedi. Hoewel dit persoonlijk niet mijn favoriet is binnen de trilogie, blijft het een uitstekende film.

Vervolgens was het al rond etenstijd en hadden we daardoor ook een uurtje pauze om wat te gaan eten.

Star Wars Episode 1

Na het diner was er een uitdagende quiz, gevolgd door het hervatten van onze marathon met Episode 1: The Phantom Menace. Ondanks enkele memorabele momenten merkte ik dat deze film niet op hetzelfde niveau lag als de eerste drie films, vooral vanwege de overmatige focus op politieke kwesties.

Star Wars Episode 2

Een korte pauze van 20 minuten leidde ons naar Episode 2: Attack of the Clones. Hoewel dit voor mij persoonlijk de zwakste film van de reeks is, geef ze wel allemaal een voldoende. Dit komt omdat ik de vele opwindende elementen kan waarderen.

Het was inmiddels rond 0.15 uur ‘s nachts en het publiek kreeg een blikje energiedrank en een flesje water van Pathé om iedereen wakker te houden. Gelukkig voelde ik me nog steeds energiek en niet moe.

Star Wars Episode 3

Tegen 0.35 uur vervolgden we met Episode 3: Revenge of the Sith, een film die me aangenaam verraste. De transformatie van Anakin Skywalker tot zijn onvermijdelijke lot was aangrijpend, en de meesterlijke muziek van John Williams en de opwindende lightsaber-gevechten voegden nog meer toe aan deze meeslepende Star Wars-beleving.

Om 03.15 uur begonnen we aan de laatste trilogie, te beginnen met Episode 7: The Force Awakens. Deze film, een persoonlijke favoriet na The Empire Strikes Back, toonde duidelijke verbeteringen in CGI sinds Episode 3. De introductie van nieuwe boeiende personages maakt de film ook erg interessant en leuk. En uiteraard blijven de terugkerende personages een genot om naar te kijken, en halen ze nostalgische herinneringen naar boven.

Star Wars Episode 7

Rond 05.30 uur eindigde Episode 7, en hoewel vermoeidheid begon toe te slaan, hield ik stand. Episode 8: The Last Jedi begon om 05.50 uur, en hoewel kort mijn ogen dichtvielen, vond ik het nog steeds een boeiende film, zij het de zwakste van de sequel trilogie. De karakterontwikkeling van zowel de nieuwe personages als van Luke was uitstekend uitgewerkt in deze film. Het gaf de nieuwe personages veel diepte en betekenisvolle verhaallijnen, daarnaast was ook de karakterontwikkeling van Luke goed verwerkt in deze film.

 

Star Wars Episode 8

De vertoning van “The Last Jedi” eindigde rond 8.20 uur, waarna we werden getrakteerd op een ontbijt verzorgd door Pathé, wat ik zeer attent vond. Het was niet alleen smakelijk, maar ook een welkome onderbreking. Om 9.00 uur vervolgden we onze marathon met het laatste deel, Episode 9: The Rise of Skywalker. Hoewel ik tijdens deze film een paar keer kort in slaap viel, verliep het over het algemeen vrij goed.

Deze film overtrof mijn verwachtingen aanzienlijk en zat boordevol indrukwekkende elementen. Het emotionele einde zorgde er zelfs voor dat ik een paar traantjes moest laten.

Star Wars Episode 9

Na de 25 uur durende marathon stapte ik om 11.20 uur vermoeid maar opgetogen uit de bioscoop. Het was werkelijk een buitengewoon unieke ervaring, waar ik zonder aarzelen opnieuw aan zou deelnemen. Bovendien kregen we aan het einde nog een marathonposter, wat een leuke verrassing was.

Een ander aspect van de marathon dat ik waardeerde, was het gezamenlijke applaus en gejuich aan het begin en einde van elke film. Dit zorgde voor een nog intensere beleving. Kortom, ik heb ontzettend genoten van de 25 uur en ik zou het ten zeerste aanraden aan elke Star Wars-fan of aan iedereen die de saga voor het eerst wil ervaren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Onlangs heb ik de familiefilm IF gezien, en in deze recensie deel ik mijn mening over de film. Ik keek enorm uit naar IF,
Binnenkort komt de veelbelovende actiethriller Boy Kills World uit in de bioscoop. Het verhaal speelt zich af in een dystopische toekomst, waar de doofstomme