Ridley Scott komt met film ‘Napoleon’

Release van langverwachte film ‘Napoleon’ met Joaquin Phoenix aangekondigd

Een film die al geruime tijd in de belangstelling staat, ‘Napoleon’, zal eindelijk zijn opwachting maken in bioscopen later dit jaar. De productie is aangekondigd door Apple Films en Sony Pictures. De hoofdrol van de Franse keizer Napoleon Bonaparte wordt vertolkt door de getalenteerde Joaquin Phoenix. De film belooft het levensverhaal van Napoleon Bonaparte te vertellen, een legendarische leider.

Op 22 november van dit jaar zal de film over Napoleon Bonaparte wereldwijd in bioscopen te zien zijn. Sony Pictures heeft de distributierechten verworven, en later zal AppleTV+ de film beschikbaar stellen op hun streamingplatform. Onder de regie van Ridley Scott en met het script geschreven door David Scarpa, werpt de film een licht op het leven en de immense macht van Napoleon Bonaparte.

napoleon ridleyscott

De film behandelt niet alleen zijn periode als keizer van het Franse rijk, maar richt zich ook op zijn jeugd en zijn tijd bij het Franse leger, waar hij tijdens de revolutie overliep naar de nationale garde. Daarnaast volgen we zijn strijd tegen de Engelsen en de Russen, waarbij we getuige zijn van zijn vele overwinningen en uiteindelijk zijn nederlaag in de slag bij Waterloo. Deze biografische film biedt een kijkje in het leven van Napoleon Bonaparte en zijn grootschalige militaire campagnes.

Lang werkproces

Het project heeft een langdurig ontwikkelingsproces doorgemaakt. Regisseur Ridley Scott kondigde de film al aan eind 2020, waarbij hij een bekende uitspraak van Napoleon aanhaalde: “Er zit een generale staf verborgen in de rugzak van elke soldaat.” Al snel werd bekend dat Joaquin Phoenix, bekend van zijn rol als de Joker, de rol van de Franse keizer zou vertolken. Dit markeert hun eerste samenwerking sinds hun succesvolle eerdere project, de klassieker ‘Gladiator’. Een aantal scènes zouden oorspronkelijk worden gefilmd in de Notre Dame, maar vanwege de brand in 2019 werden deze verplaatst naar de Lincoln Cathedral.

Aanvankelijk was Jodie Comer gecast voor de rol van keizerin Josephine, maar vanwege de pandemie kon zij niet aan de deal voldoen. Vanessa Kirby werd uiteindelijk gekozen als haar vervanger. De opnames begonnen in februari 2022 en duurden tot ongeveer april van dat jaar. Momenteel staat de film gepland voor release op 22 november, en zal later ook beschikbaar zijn via Apple TV+. Filmliefhebbers kunnen zich verheugen op een langverwachte en historisch rijke film ervaring met ‘Napoleon’.

Bekijk hieronder de trailer van ‘Napoleon’.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Op 3 juli mocht ik, Jeroen, naar de persvoorstelling van de nieuwe horror-thriller Longlegs. Ik keek uit naar deze film, omdat ik altijd wel
Op maandag 1 juli had ik, Jeroen, de kans om de persvoorstelling van de nieuwe mystery horror/thriller MaxXxine bij te wonen. Hoewel ik de