Recensie: Kinds of Kindness

Op 30 mei mocht ik, Jeroen, naar de persvoorstelling van Kinds of Kindness. Ik keek enorm uit naar deze film. Hoewel ik slechts drie eerdere films van de regisseur heb gezien, vond ik ze stuk voor stuk fantastisch, dankzij zijn unieke stijl die ook in deze film weer duidelijk naar voren komt. Bovendien trok de cast me bijzonder aan, met grootheden als Jesse Plemons, Emma Stone en Willem Dafoe. Dit is zonder twijfel een topcast.

Kinds of Kindness 2

Het verhaal is in dit geval wat complexer, omdat het een zogenoemde anthologiefilm betreft. Dit betekent dat meerdere afzonderlijke verhalen samen een groter geheel vormen. In deze film zijn er drie verhalen die samen een overkoepelend verhaal vertellen. Ik vond alle drie de verhalen goed te volgen, hoewel ik bij het laatste verhaal af en toe wat moeite had om het te volgen.

Kinds of Kindness 3

De acteerprestaties waren uitstekend en bijzonder uniek, aangezien alle acteurs in de drie verschillende verhalen, verschillende rollen speelden en dus in elk verhaal terugkwamen. Wat ik hier precies mee bedoel, moet je zelf ervaren wanneer de film op 4 juli in Nederland in première gaat.

Daarnaast vond ik, net als in Poor Things, de muziek opvallend aanwezig, maar op een goeie manier. De muziek in Kinds of Kindness, eveneens gecomponeerd door Jerskin Fendrix, drukte een duidelijke stempel op de film. De muziek speelde sterk in op je emoties gedurende de film, wat ik erg goed gedaan vond.

Kinds of Kindness 4

Het regiewerk van Yorgos Lanthimos, bekend van Poor Things en The Favourite, vond ik erg goed en sterk gedaan, omdat de film geen moment verveelde, ondanks de lange speelduur van 2 uur en 45 minuten. Ik vond het regiewerk ook sterk, omdat veel werd gespeeld met verschillende camerastandpunten en close-ups in samenspel met de muziek. Dit werkte naar mijn mening erg goed.

kindsofkindness

Mijn conclusie na het zien van deze film is dat ik hem sterk aanbeveel, vooral als je houdt van goede, maar soms ook enigszins bizarre films. Ik geef de film 4,5 ster.

Robn Hood eindoordeel:

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Op 12 juni mocht ik, Jeroen, naar de persvoorstelling van Inside Out 2. Ik keek enorm uit naar deze film, aangezien ik een groot
Onlangs heb ik de familiefilm IF gezien, en in deze recensie deel ik mijn mening over de film. Ik keek enorm uit naar IF,