Recensie: IF (2024)

Onlangs heb ik de familiefilm IF gezien, en in deze recensie deel ik mijn mening over de film. Ik keek enorm uit naar IF, omdat de trailers veelbelovend waren en ik een grote fan ben van zowel Ryan Reynolds als John Krasinski.

IF (Imaginary Friends) is een film geschreven en geregisseerd door John Krasinski. Het verhaal draait om een meisje dat ontdekt dat ze de denkbeeldige vriendjes van anderen kan zien. Wat zal ze met deze bijzondere gave doen? Het wordt een magisch avontuur waarin ze probeert de vergeten denkbeeldige vrienden te herenigen met hun kinderen.

if imaginary friends2 ezgif.com webp to jpg converter

De film heeft een indrukwekkende sterrencast, geleid door Ryan Reynolds en Cailey Fleming. Iedereen in de film leverde een geweldige prestatie, ongeacht de grootte van hun rol, met Reynolds, Fleming en John Krasinski als opvallende uitschieters. Vooral de interactie tussen de echte personages en de denkbeeldige vrienden was overtuigend. Het voelde nooit alsof de acteurs tegen ‘tennisballen op stokken’ speelden, zoals vaak wordt gezegd bij dit soort films.

De regie van John Krasinski vond ik ook uitstekend. Het is fijn om hem te zien schitteren buiten de *A Quiet Place*-films. Krasinski’s vaardigheid als regisseur bleek uit de zorgvuldige vormgeving van bepaalde shots en zijn effectieve gebruik van “show, don’t tell.” Dit betekende dat hij het verhaal liet spreken door middel van beelden, wat de emotie en impact van bepaalde scènes aanzienlijk versterkte.

IF movie2

Daarnaast was de soundtrack van meestercomponist Michael Giacchino een genot om naar te luisteren en opvallend op een positieve manier. Zijn muziek raakte voor mij precies de juiste snaren op de juiste momenten in de film.

Op verschillende momenten kreeg ik zelfs tranen in mijn ogen, en ik vond dat de film een prachtige en belangrijke boodschap had, die ik hier uiteraard niet zal verklappen.

IF 4

Het design van de denkbeeldige vriendjes en de CGI vond ik prachtig en zeer goed uitgevoerd. Er zat ook een onverwachte plottwist in, die bijzonder goed werd uitgevoerd. Het ontwerp van de denkbeeldige vriendjes was indrukwekkend; sommige zagen er zeer realistisch uit, terwijl ze toch hun animatiestijl en overtuigingskracht behielden.

Samenvattend zou ik deze film zeker aanraden als je van mooie familiefilms met een diepgaande en belangrijke boodschap houdt. Ik geef deze film 4 van de 5 sterren.

IF 5

IF is nu te zien in de bioscoop!

Jeroen Kok gaf namens Robnhood:

Robn Hood eindoordeel:

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Op 12 juni mocht ik, Jeroen, naar de persvoorstelling van Inside Out 2. Ik keek enorm uit naar deze film, aangezien ik een groot
Op 30 mei mocht ik, Jeroen, naar de persvoorstelling van Kinds of Kindness. Ik keek enorm uit naar deze film. Hoewel ik slechts drie