Black Panther Wakanda Forever

Black Panther Wakanda Forever zal voor 2022 de afsluiter zijn qua bioschoopfilms van Marvel. Black Panther: Wakanda Forever is veruit de langste Phase 4 film. Volgens Cineplex tikt de aankomende film 2 uur en 41 minuten aan, waarmee het de langste Phase 4 film is en de langste niet-Avengers film in het gehele MCU. Het record is momenteel in handen van Eternals, met 2 uur en 36 minuten… maar de tweede Black Panther film verslaat het toch met vijf minuten. Door het overlijden van Chadwick Boseman heeft de film veel uit te leggen, wat vermoedelijk de reden is dat het zo lang duurt. De film richt zich daarom op een grotere cast, bestaande uit Letitia Wright’s Shuri, Angela Bassett’s Queen Ramonda, Winston Duke’s M’Baku en Lupita Nyong’o’s Nakia. Black Panther: Wakanda Forever is te zien op 9 november.

In de podcasts van RobnHood hebben we het er al vaker over gehad, en op basis van de geruchten die rond gingen klopte mijn voorspelling gelukkig wel dat we in deze tweede film Namor gaan zien als de schurk van het verhaal. In een nieuwe clip uit Black Panther: Wakanda Forever zien we meer van de schurk Namor. Ook komen we er achter wat de komst van de Sub-Mariner betekent voor het volk van Wakanda.

Namors introductie in het MCU is een grote stap voor de Latijns-Amerikaanse gemeenschap. Talocan is het rijk waarover Namor heerst en dit is gebaseerd op Azteekse mythologie. Tevens is Namor zoals je wellicht al weet en Mutant. Dit betekent inmiddels de zoveelste mutant die in het MCU geïntroduceerd zal worden. Eerder bleek al dat Ms. Marvel een mutant blijkt te zijn, en in Doctor Strange MoM zagen we natuurlijk de terugkeer van mutant Professor X a.k.a. Charles Xavier (gespeeld door Patrick Steward).

Letitia Wright, Angela Bassett,Tenoch Huerta en Danai Gurira spelen de hoofdrollen in Black Panther: Wakanda Forever. De film staat namelijk voor een groot deel in het teken van de dood van het personage T’Challa (gespeeld door de overleden acteur Chadwick Boseman) en wie hem zal opvolgen als Black Panther. In een nieuwe trailer kan je nu enkele extra beelden hierover bekijken. Op woensdag 9 november komt Black Panther: Wakanda Forever uit. Naar die film wordt door enorm veel fans al een lange tijd uitgekeken, dit komt mede omdat het de eerste film zal zijn over Wakanda sinds het overlijden van acteur Chadwick Boseman in 2020. De acteur, en het personage T’Challa zullen herdacht worden tijdens de film. Zijn afwezigheid zorgt ook meteen voor een nieuwe omkeer in het verhaal van het volk en het gebied. Marvel Studios besliste redelijk snel om het personage niet te hercasten, maar – net als Chadwick Boseman zelf – in het vervolg op Black Panther te laten sterven. In Black Panther: Wakanda Forever zal Wakanda op zoek moeten naar een nieuwe leider, oftewel een nieuwe Black Panther. Dat een nieuwe Black Panther gevonden wordt, konden we al zien in de eerste trailer.

Black Panther 2 is ook gelijk het laatste project in Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe. De overgang naar Phase 5 begint komend jaar (2023) met de release van Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Hiervan krijgen we binnenkort een eerste trailer. In deze Phase krijgen we ook een spin-off van Wakanda Forever op Disney+, dit zal de serie Ironheart worden. Ironheart volgt Riri Williams, gespeeld door Dominique Thorne, direct na de gebeurtenissen van Wakanda Forever en komt in 2023 uit.

Hoe hyped ben jij voor Wakanda Forever?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Teaser trailer Joker-film met Lady Gaga en Joaquin Phoenix verschenen Na een lange periode van verwachting kunnen fans van Lady Gaga (38) en Joaquin
Op 29 maart heb ik me vrij snel naar de nieuwe Godzilla-film begeven, zonder enige verwachtingen. Ik heb namelijk een ambivalente relatie met dit