Wat weten we van The Haunted Mansion 2023

The Haunted Mansion is een attractie in DisneylandMagic Kingdom en Tokyo Disneyland. Daarnaast heb je in Disneyland Parijs het kleinere broertje van The Haunted Mansion genaamd ‘The Phantom Manor’. Alhoewel The Phantom Manor wel verschilt qua verhaal / storytelling. Phantom Manor is een dark ride-attractie in Frontierland in Disneyland Park in Disneyland Parijs. Phantom Manor is de parkversie van The Haunted Mansion-attracties in Disneyland, Magic Kingdom en Tokyo Disneyland, hoewel het is ontworpen om donkerder van toon te zijn in vergelijking met andere Haunted Mansion-attracties.

hauntedmansion attractie

Eerdere films van The Haunted Mansion

Van The Haunted Mansion zijn inmiddels al 2 films verschenen waaronder om te beginnen de film uit 2003 met Eddie Murphey en Muppets Haunted Mansion uit 2021. De film uit 2003 heb ik zelf ontvangen met gemengde gevoelens. De beginscéne gooide wat mij betreft hoge ogen, kortom het leek veelbeloven met een mysterieus en spannend verhaal. Helaas veranderde dat voor mij al snel door teveel komedie in combinatie met een donker duister tintje. Vaak werkt deze combinatie voor mij niet (op de onlangs verschenen serie Wednesday na, alhoewel daar geen flauwe grappen werden gemaakt maar een vleugje humor op een subtiele manier het juist erg goed doet voor mij). Het verhaal probeerde dicht bij het mysterie genre te komen, maar deed het wat mij betreft het net niet. De humor was te flauw, het huis zelf is wel vrij sfeervol en hier ligt wat mij betreft dan ook een pijn punt. Jammer dat er maar weinig met de sfeer wordt gedaan en het allemaal weer moet terugvallen in een wat flauwe bende. Juist deze film had een echte Disney klassieker kunnen worden. Wat ik wel goed vond was het idee achter het concept, Jim Evers (Eddie Murphey) is een druk bezet man als makelaar en heeft maar weinig tijd voor zijn gezin. Daarom willen ze een weekendtrip maken maar voordat ze dat kunnen doen moet hij en zijn gezin nog naar een mogelijke potentiële klant die veel geld kan opbrengen. Hij komt erachter dat de man des huizes, een geest is, die eeuwen geleden met een vrouw was getrouwd die sprekend op Jim’s vrouw lijkt, wie nu als bruid moet dienen. Jim moet deze vloek zien te verbreken. Ik denk dat deze film vooral leuk is voor beginners in de categorie “ghost movies”, dus rond de ca. 12 jarige kan dit een leuke “instap” film zijn. Voor volwassenen zal het een minder leuke film zijn als je het mij vraagt. 

haunted mansion banner

The Haunted Mansion 2023 remake

Nu komt er dan in 2023 een remake uit van The Haunted Mansion, waarbij ik er eerst nogal sceptisch tegenover stond. Wéér een remake, en hoorde geruchten dat deze film ook wéér een mengelmoes is van komedie en spanning/mysterie. Totdat de trailer die onlangs is verschenen uitkwam. Deze trailer zorgde ervoor dat ik wat meer enthousiast ben geworden over deze film. Hieronder is de trailer te bekijken, oordeel zelf:

Waar gaat de film over, en wat verwacht ik ervan?

De aankomende Disney film volgt het verhaal van een arts genaamd Dawson en haar 9-jarige zoon Dillon, die op zoek zijn naar een nieuw leven en verhuizen naar een betaalbaar herenhuis in New Orleans. Al snel ontdekken ze dat het huis veel geheimen en mysterie bevat. In hun wanhopige zoektocht naar hulp roepen ze de hulp in van een priester. Maar alleen deze priester is niet voldoende om hun de hulp te bieden die ze nodig hebben. Er komt nog een wetenschapper die zich tot een mislukte paranormale expert heeft ontwikkeld, een Franse paragnost en een historicus bij. Een bont gezelschap dus, waarvan ik hoop dat er een goede chemie is tussen deze personages. Dit kan de film namelijk maken of breken, en hoop op niet al te flauwe momenten zoals in de 2003 serie. De trailer toont gelukkig een hele andere sfeer. Donkerder, duisterder én interessant als je het mij vraagt. Samen gaan ze op onderzoek uit en proberen ze de mysteries van het huis te ontrafelen. Het belooft een spannend en mysterieus avontuur te worden waarin bovennatuurlijke krachten en geheimen centraal staan.

Haunted Mansion Featured 2023

Wie zit er in de cast van “Haunted Mansion” 2023?

Naast Dawson bestaat de cast uit LaKeith Stanfield (als bovennatuurlijke onderzoeker), Owen Wilson (als priester), Tiffany Haddish (als paranormaal begaafd persoon) en Danny DeVito (als professor geschiedenis aan de universiteit). Daarnaast verschijnen verschillende iconische personages uit de attractie, zoals Jamie Lee Curtis (als Madame Leota) en Jared Leto als de Hatbox Ghost. Winona Ryder, Hasan Minhaj en Dan Levy treden ook op in onbekende rollen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Op 12 juni mocht ik, Jeroen, naar de persvoorstelling van Inside Out 2. Ik keek enorm uit naar deze film, aangezien ik een groot
Op 30 mei mocht ik, Jeroen, naar de persvoorstelling van Kinds of Kindness. Ik keek enorm uit naar deze film. Hoewel ik slechts drie