Star Wars celebration Highlights

De Star Wars celebrations zijn in volle gang en er zijn inmiddels al wat aankondigingen gedaan. Op mijn insta story’s gaf ik al aan dat er een aankondiging heeft plaatsgevonden van The Acolyte. Voordat ik mijn socials helemaal vol spam met alle aankondigingen leek het me beter om een post hiervan te maken op onze hub, oftewel de website van Robn Hood!

darth vader

Nieuwe Star Wars serie’s:

Als eerste het nieuws over de Star Wars serie’s die zijn aangekondigd, hieronder zet ik ze op een rijtje.

The Acolyte

Hier schreef ik dus al over op instagram, en dat deze serie gemaakt zou worden was me al bekend (The Acolyte werd in 2020 officieel al aangekondigd). Wat dat betreft is dat voor mij niet de aankondiging, maar wel alle details eromheen! Disney brengt het eerste seizoen van de Star Wars-serie The Acolyte volgend jaar uit op Disney plus. The Acolyte gaat over de High Republic en de opkomende dark side. De serie heeft nog geen concrete releasedatum, maar wel dat het uit zal komen in het jaar 2024.

The Acolyte speelt zich af rond het einde van de High Republic, zo’n honderd jaar voor de gebeurtenissen van Star Wars: Episode I. The Acolyte speelt zich af in een wereld van ‘schimmige geheimen en opkomende duistere krachten’. Amandla Stenberg speelt een hoofdrol en ook The Matrix-actrice Carrie-Anne Moss en Lee Jung-jae van Squid Game spelen een rol in de serie.

the acolyte

Ashoka

Disney heeft op de Star Wars Celebration een trailer laten zien van Ahsoka, waarin het bevestigt dat de serie in augustus van dit jaar naar Disney+ komt. De trailer staat inmiddels ook online en is hier te zien:

Naast deze trailer is er ook een poster onthuld met het hoofdpersonage Rosario Dawson als Ahsoka Tano.

ashoka poster
Bron: Disney

Skeleton Crew

Disney en Lucasfilm hebben een eerste blik gegeven op Star Wars: Skeleton Crew, met onder andere Jude Law die hiervoor gecast is. Er werd nog geen exacte releasedatum gegeven, maar de serie staat gepland om ergens dit jaar nog uit te komen. Een teaser of trailer kunnen we helaas nog niet tonen omdat deze echt alleen op Star Wars celebration is gedeeld. Wellicht dat deze aankomende dagen nog zal lekken via het internet.

skeleton crew

Andor seizoen 2

Iets waar ik zelf heel erg naar uitkijk is Andor seizoen 2! Het tweede seizoen van Andor komt in augustus 2024 uit op Disney Plus. Tijdens een panel op het podium bij Star Wars Celebration, heeft Lucasfilm Studio middels uitvoerend producent Tony Gilroy en de cast, waaronder Diego Luna, Andy Serkis, en andere leden, laten weten wanneer we het volgende seizoen mogen verwachten.

“We begonnen met filmen in november”, zegt Gilroy. “We zijn nu ongeveer op de helft. We gaan nog filmen tot en met augustus. We lopen precies op schema. We zijn klaar in augustus en zullen dan nog een jaar bezig zijn met post-productie. Ik ga er vanuit dat we de volgende augustus dan de serie kunnen tonen.”

Er werd ook een korte video getoond van seizoen 2, met een stem die zei: “Ik had al een gevoel dat je snel terug zou keren”, met daarin Cassian, Dedra, Syril en Bix die weer samenkomen. “Als we niet samen blijven, worden we overlopen.”

Gilroy hintte ook al naar wat we mogen verwachten in seizoen 2. “Je weet waar we naartoe opbouwen. Je zag die Death Star die werd opgeblazen. We laten dat gebeuren.”

Zoals je weet vond Andors eerste seizoen plaats over een jaar tijd en dat het tweede seizoen zich zal focussen op een tijdspanne van vier jaar, tot net voor de gebeurtenissen van de film Rogue One.

starwars logo

Drie nieuwe Star Wars films:

Op de Star Wars-conventie in Londen zijn vrijdag drie nieuwe films aangekondigd. In 2019 kwam vooralsnog de laatste film uit de franchise uit, ‘Episode IX: The Rise of Skywalker’. Ook werd bekend dat Daisy Ridley (30) haar rol als Rey Skywalker, die zij speelde in de laatste drie Star Wars-films, opnieuw op zich gaat nemen. Ze werd onder luid gejuich op het podium ontvangen.

Episode I t/m IX wordt ook wel de Skywalker Saga genoemd, maar na drie trilogieën (waarvan de laatste niet helemaal is wat sommige fans hadden gehoopt) lijkt het erop dat dit hoofdstuk nu echt wordt afgesloten. We gaan dus kennis maken met nieuwe personages. Het zal zich afspelen 15 jaar na The Rise of Skywalker. Ik ben hier wel heel benieuwd naar!

Dawn Of The Jedi-film van ‘Logan-regisseur’ James Mangold, zal de eerste Jedi in Star Wars verkennen. Na jaren van speculeren gaat Star Wars eindelijk terug naar a long time ago … in a galaxy far, far away. Met lang geleden bedoel ik niks minder dan de tijd van de Oude Republiek. Tijdens het showcasepanel van de Lucasfilm-studio onthulde Kathleen Kennedy een volgende reeks ‘Star Wars’-films die al dan niet daadwerkelijk worden gemaakt (maar we hopen dat ze dat wel doen). De belangrijkste daarvan is dus een film die zal worden geregisseerd door James Mangold, die bezig is met de laatste “Indiana Jones”-film. Zijn ‘Star Wars’-project heeft de titel ‘Dawn of the Jedi’.

De titel “Dawn of the Jedi” is opmerkelijk, omdat het de titel is van een fantastische reeks stripboeken die 26.000 jaar vóór de films plaatsvond en het verhaal beschrijft van hoe een oud buitenaards ras de Force ontdekte en zich enorm snel ontwikkelde. Hierdoor ontstonden er ook problemen, waaronder donkere Jedi die opdoken. De komische miniserie is geweldig, met proto-lichtzwaarden en het Rakatan-rijk dat allerlei problemen veroorzaakt. Het is onwaarschijnlijk dat de film de comics zo trouw zal volgen, maar als ze er genoeg inspiratie uit halen, gaan we een magische tijd tegemoet. De tijd van de Jedi is voorbij, het tijdperk van de Je’daii is aangebroken.

Als er nog meer nieuws naar buiten komt proberen we dit z.s.m. op de website te vermelden, may the force be with you!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Onlangs heb ik de familiefilm IF gezien, en in deze recensie deel ik mijn mening over de film. Ik keek enorm uit naar IF,
Binnenkort komt de veelbelovende actiethriller Boy Kills World uit in de bioscoop. Het verhaal speelt zich af in een dystopische toekomst, waar de doofstomme