Alles wat je wil weten over ‘The Little Mermaid’

Nog een maandje te gaan en dan kunnen we de volgende live-action film van Disney in de bioscopen gaan bewonderen, deze keer is het de beurt aan de verfilming van de tekenfilm ‘The Little Mermaid’ (De kleine Zeemeermin). Een film waar ik vroeger echt van kon genieten (nu nog wel, ssst!). Daarom ben ik ontzettend benieuwd naar deze live-action verfilming van het origineel uit 1989.

Speelduur

Volgens de website van AMC Theatres krijgt ‘The Little Mermaid’ een speelduur van maar liefst 2 uur en 15 minuten. Mocht dit kloppen, dan zou dit de langste live-action remake zijn van Disney tot op heden, alhoewel het ook weer niet veel scheelt want deze film duurt slechts een minuut langer dan ‘Cruella’.

Kritiek op de nieuwe verfilming

Disney en kritiek zijn ondertussen behoorlijk met elkaar verbonden, ook bij deze film was er behoorlijke kritiek. Halle Bailey die de zeemeermin speelt, werd niet door iedereen met open armen ontvangen. De huidskleur en de niet-rode haren zouden niet gelijk zijn aan de Ariël die ze gewend zijn uit de tekenfilm.

De vorige film ‘Pinocchio’ had ook behoorlijk wat kritieken. Deze film verscheen overigens niet in de bioscoop maar was exclusief voor Disney+ gemaakt. De laatste Disney film stamt alweer uit 2021 die we hebben kunnen zien in de bioscoop, dit was de film ‘Cruella’, ook deze is later aan de streamingsdienst toegevoegd. ‘Cruella’ werd overigens wel goed ontvangen!

Featurette

Omdat ‘The Little Mermaid’ volgende maand in de bioscoop te zien is,  is er voor deze film nu een nieuwe featurette verschenen waarin verschillende mensen die aan de film hebben gewerkt aan het woord komen. Je bekijkt de video hieronder:

Trailer

Uiteraard was er ook al een eerste trailer van de film te zien. Overigens was na het uitbrengen van de eerste trailer de kritiek ineens een stuk minder, de zang van Bailey was top en de eerste beelden van de film zagen er ook goed uit (alhoewel ik wat mensen ken die wat kritiek hebben op Sebastiaan de krab).

Bekijk hieronder de eerste trailer van de film:

De cast

Halle Bailey speelt dus Ariël, Prince Eric wordt gespeeld door Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy als Usula, Jacob Tremblay als Flounder, Daveed Diggs als Sebastian en Javier Bardem als King Triton.

Bekijk hieronder ook de meest recente ‘stills’ uit de film (Bronnen: Disney / Entertainment Weekly):

Photos by Giles Keyte. © 2023 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

‘The Little Mermaid’ draait vanaf 24 in de bioscoop.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Onlangs heb ik de familiefilm IF gezien, en in deze recensie deel ik mijn mening over de film. Ik keek enorm uit naar IF,
Binnenkort komt de veelbelovende actiethriller Boy Kills World uit in de bioscoop. Het verhaal speelt zich af in een dystopische toekomst, waar de doofstomme