Maakt DC er weer een rommeltje van?

De afgelopen tijd zijn er wat updates geweest rondom het DCU. Zoals je wellicht al weet zal James Gunn met een geheel nieuwe start het DC Universum nieuw leven inblazen en was de bedoeling dat er met een schone lei wordt begonnen aan het opbouwen van het universum.

justiceleaguebigstill

Tijdlijn reset

Met de film ‘The Flash’ waarmee het in de box office dramatisch is afgelopen is de tijdlijn van het DC universum als het ware gereset. Echter krijgen we er toch nog één cadeautje achteraan, en dat is de film Aquaman 2, welke in December in de bioscopen moet verschijnen. Jason Momoa zal opnieuw in de huid kruipen van Aquaman. Hadden Aquaman en The Flash dan niet beter omgedraaid kunnen worden gezien ze met ‘The Flash’ de gehele tijdlijn hebben gereset. Dat was oorspronkelijk ook het plan, maar ‘The Flash’ werd een aantal keer flink uitgesteld. De vraag is dan of het voor de gemiddelde kijker nog wel te volgen is hoe het allemaal zit. Zitten we nu dan al wel of niet in ‘het nieuwe DCU’ van James Gunn? Met Aquaman 2 dus nog niet, die speelt zich nog in het ‘oude’ universum af.

Oude cast

Onlangs heeft James Gunn zelf nog bevestigd dat de gehele oude cast van de Justice League niet meer terug keert in het nieuwe DCU. Dus we zien de cast bestaande uit Henry Cavill, Gal Gadot, Ben Afflec, Jason Mamoa en Ezra Miller niet meer terug in het nieuwe DCU. Er verscheen nog wel een ander bericht, en dat is dat we Mamoa tóch nog wel gaan terug zien. Niet in zijn eerdere rol als Aquaman maar als Lobo (een intergalactische bounty hunter). Dit hebben we bij Marvel natuurlijk ook weleens vaker gezien, denk maar aan Chris Evans die zowel de rol vertolkte als ‘Torch’ in Fantastic Four, en later Captain America speelde.

dcuniverse

Nieuwe DCU

Is het nu dan echter klaar met de rommel en zal Gunn na puinruimen een mooie start gaan maken met het DCU? Eerlijk gezegd heb ik daar toch mijn twijfels bij gekregen. Er verscheen nog niet zo lang geleden een bericht dat Gunn wel verder gaat met de serie ‘Peacemaker’ die eigenlijk ook onder het oude universum valt. Seizoen 2 wordt echter gewoon doorgezet, sterker nog James Gunn is bezig met het schrijven van seizoen 2. Ook werd bekend dat Amanda Waller en Blue Beetle blijven bestaan met de huidige acteurs.

En hoe zit het dan met The Batman en Joker? Ook die blijven, maar dat is nog wel enigszins te verklaren. Deze films hebben zich duidelijk ‘afgesplitst’ en zijn meer op zichzelf staand. Deze verhaallijnen hebben dus niks met het DCU te maken.

James Gunn leek in het prille begin van al deze plannen voorstander te zijn van een volledige reboot maar lijkt daar toch op te zijn teruggekomen. Blijkbaar loopt het dus toch anders. Hopelijk kiest Gunn er nog voor om ‘Peacemaker’ deel uit te laten maken van het DC Elseworld universum. Dan is het nog een beetje verklaarbaar allemaal en krijgen we geen herhaling van het rommelige universum waar we dankzij Warner Bros. Studio’s eerder mee te maken hadden.

Hoe denk jij erover? Welke keuze zou Gunn nu volgens jou moeten maken? Wij van Robn Hood zijn er benieuwd naar jou mening en ook of er nog vertrouwen is of het goed gaat komen met DC. Wat ons betreft heeft DC zoveel potentie, maar dan moet het wel goed uitgevoerd worden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Onlangs heb ik de familiefilm IF gezien, en in deze recensie deel ik mijn mening over de film. Ik keek enorm uit naar IF,
Binnenkort komt de veelbelovende actiethriller Boy Kills World uit in de bioscoop. Het verhaal speelt zich af in een dystopische toekomst, waar de doofstomme