De toekomst van Superman

Black Adam zorgde voor terugkeer Superman

Er is veel om te doen geweest afgelopen jaar en begin dit jaar over de toekomst van Superman. DC heeft in 2022 de film Black Adam uitgebracht met Dwayne Johnson, en werd matig ontvangen. Maar er zat ook zeker een positieve draai aan deze film! Het was een van de grootste verrassingen in Black Adam: de terugkeer van Henry Cavill als Superman. Dit ‘cadeautje’ kwam hoogstpersoonlijk van Dwayne Johnson. Hij is degene die er samen met zijn productiepartners voor had gezorgd dat de iconische held weer een toekomst heeft in de DC-films. Voor mij persoonlijk is het ook onmogelijk om een DC universe en Justice League voor te stellen zonder Henry Cavill als Superman. Warner Bros. dacht daar echter anders over. De studio had geen interesse meer in het personage wat misschien wel hét gezicht van de franchise kan worden genoemd. Ik bedoel, komop: het is Superman! Wie wil dat nou niet?

Black Adam Henry Cavill Superman

Dwayne Johnson maakte vorig jaar kenbaar dat hij Superman een rolletje wilde geven in Black Adam, maar een keiharde ‘nee’ kreeg hij vervolgens terug van de film studio. “Ik vond dat echt onverklaarbaar en onvergeeflijk“, gaf Johnson aan. The Rock ging niet akkoord met dat antwoord en deed er alles aan om de studio op andere gedachten te brengen. Dat lukte uiteindelijk ook nog tot vreugde van de vele fans. Maar helaas zorgde andere ontwikkingen ervoor dat Henry Cavill toch niet terug komt in zijn rol als Superman…

Henry Cavill toch niet terug als Superman

Het hele plan viel in het water. Het DCU moest veranderen, de studio wilde een andere koers gaan varen.
Waarschijnlijk omdat het universum zoveel meer verdiend dan het nu is, het nu een rommeltje was geworden met reboots, tegenvallende films, werd het tijd voor een duidelijke strategie, red.).

Je kan hierover van mening verschillen, bijvoorbeeld dat je vindt dat ze het gewoon op een andere manier aanpakken dan Marvel Studio’s. Waarbij Marvel de films en serie’s vooral met elkaar wil verbinden in één MCU (wat ook nadelen kan hebben). Om een nieuwe koers voor DC te ontwikkelen werd James Gunn aangesteld als nieuwe leider samen met Peter Safran. Bij deze nieuwe koers willen ze ook meer projecten met elkaar gaan verbinden, maar lang niet alles! Zo is er nog steeds ruimte voor op zichzelf staande film’s die niet behoren tot hetzelfde universum. Denk bijvoorbeeld aan Joker (waar een deel 2 van zal komen met o.a. Lady Gaga). Met Gunn aan het roer betekent dit met alle hervormingen binnen DC Studios dat acteur Henry Cavill en zijn Superman de das is omgedaan. Dus.. lang verhaal kort: vorig jaar oktober werd bekendgemaakt dat Cavill zou terugkeren als Superman in komende projecten, maar die projecten zijn nu dus geschrapt. De acteur liet toen ook via Instagram weten dat hij afscheid nam van de rol. Heel, heel jammer!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Superman (@superman)

De toekomst van Superman, hoe nu verder?

Wat mij betreft blijft Henry Cavill de enige échte Superman, noem me autistisch of niet openstaan voor veranderingen, hij heeft het gewoon! Dit betekent echter niet dat er geen toekomst meer is voor Superman. Sterker nog, er waren al een tijdje geruchten over een nieuwe film, en Gunn zou in ieder geval het schrijven van een nieuwe Superman film op zich nemen. Nu is bevestigd dat James Gunn de nieuwe film gaat produceren! De film zal de naam Superman: Legacy gaan dragen. Het project werd in januari aangekondigd als onderdeel van het nieuwe DC Studio’s plan maar toen was nog niet zeker of hij de film zou regisseren.

De film staat gepland voor 11 juli 2025 en dit wordt de eerste film die uitkomt onder het leiderschap van James Gunn en Peter Safran. Ze noemen dit ook wel DCU’s Chapter One: Gods and Monsteres, wat gevolgd zal worden door Matt Reeves The Batman II op 3 oktober 2025.

superman legacy jamesgunn

Andere films die daarna zullen volgen zijn The Authority, The Brave and the Bold, Supergirl: Woman of Tomorrow, en Swamp Thing. Volgens de filmstudio Warner Bros. gaat Superman Legacy “het verhaal vertellen van Superman die weer verbindt met zijn Kryptonian verleden als Clark Kent van Smallville, Kansas”.

We zijn benieuwd..!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Onlangs heb ik de familiefilm IF gezien, en in deze recensie deel ik mijn mening over de film. Ik keek enorm uit naar IF,
Binnenkort komt de veelbelovende actiethriller Boy Kills World uit in de bioscoop. Het verhaal speelt zich af in een dystopische toekomst, waar de doofstomme