Recensie Jeroen: Speak No Evil (2024)

Op 22 augustus mocht ik, Jeroen, bij de persvoorstelling van de nieuwe horror/thriller Speak No Evil zijn. Vooraf wist ik niet veel over de film, behalve dat James McAvoy een rol speelde, omdat ik ooit de trailer had gezien. Daarnaast was ik me ervan bewust dat er enkele jaren geleden een Nederlands/Deense versie was uitgebracht, maar deze had ik nooit bekeken. Dit kwam vooral doordat Tristan, een van de leden van onze Popcorn Federatie-groep, ooit vertelde dat hij het einde ontzettend eng vond. Aangezien hij normaal gesproken niet snel onder de indruk is van horrorfilms—hij is er juist dol op—bleef dat me bij. Dit deed me twijfelen of ik deze nieuwe versie wel moest zien, uit nieuwsgierigheid of hij echt zo eng zou zijn. In deze recensie laat ik jullie weten of dat inderdaad het geval is.

Speak 3

Laten we beginnen met het verhaal. De film draait om Ben en zijn gezin, die tijdens een vakantie in Italië het gezin van Paddy ontmoeten. Naarmate de vakantie vordert, leren ze elkaar steeds beter kennen, en op het eerste gezicht lijkt Paddy en zijn gezin perfect, vooral Paddy zelf. Omdat de vakantie zo geslaagd is, nodigt Paddy het gezin van Ben uit om een weekend door te brengen in hun huisje op het Engelse platteland. Zodra ze daar aankomen, beginnen er echter vreemde dingen te gebeuren en komen er geheimen aan het licht die ik hier niet zal verklappen, maar die alles volledig op zijn kop zetten.

Speak 4

Ik vond het verhaal erg boeiend en de spanning hield aan tot het einde, waarbij je nieuwsgierig bleef naar wat er precies gaande was en waarom de personages zich gedroegen zoals ze deden. Dit maakte dat het verhaal in mijn ogen uitstekend was uitgewerkt. Het acteerwerk was overtuigend en van hoog niveau, zelfs de kindacteurs leverden sterke prestaties. Toch stak James McAvoy er voor mij echt bovenuit. Zijn vermogen om een veranderende persoonlijkheid neer te zetten was zó goed dat het soms ronduit beangstigend werd. Toen uiteindelijk zijn achtergrond duidelijk werd, vond ik dat echt verontrustend.

Speak 5

Wat ik misschien wel het beste vond aan de film was de opbouw van de sfeer. Het begint met een ontspannen, gezellige sfeer waarin niets aan de hand lijkt, maar dat verandert langzaam in iets grimmigs en ronduit angstaanjagends. Dit was fantastisch uitgevoerd, want ik werd er helemaal in meegezogen. Toen de sfeer omsloeg, zat ik op het puntje van mijn stoel en kon ik niet wachten om te ontdekken hoe het verhaal zou eindigen. Ook de muziek van Danny Bensi en Saunder Jurriaans, voor mij nog onbekend, was geweldig en droeg enorm bij aan de beklemmende sfeer van de film.

Speak 6 scaled

Kortom, hoewel ik de film niet zo “eng” vond als ik van tevoren had verwacht, vond ik hem vooral enorm spannend. De sfeer was wel beklemmend en soms echt creepy, vooral door hoe alles in de film op subtiele wijze samenkwam. Dit werd versterkt door het uitstekende acteerwerk van de hele cast, met James McAvoy als absolute uitblinker. Ik kan deze film zeker aanbevelen, vooral aan liefhebbers van een goede thriller, want dat is het absoluut. Daarom geef ik deze film 4 sterren.

Robn Hood eindoordeel:

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde Berichten:

Op 9 september mocht ik, Jeroen, aanwezig zijn bij de persvoorstelling van de nieuwste Transformers-film, Transformers One. In tegenstelling tot de live-action films die
Op 13 augustus mocht ik bij de persvoorstelling van de nieuwe Alien-film, Romulus, zijn. Hoewel ik slechts deel één van de reeks een paar